قلم

سرگرمی یا بررسی درست برجام

هستی را هستی ز اوست

این روزها رسانه های داخلی و خارجی تیترهای اول تا سوم خود را به توافقات هسته ای و مناظرات نمایندگان ایران در داخل و هم چنین نمایندگان، کنگره ،کاخ سفید واوباما در آمریکا گره زده اند، هر کسی از ظعم خود زحمت ما می دارد.

نگاهی به هدف مذاکرات، افراد و کشورهای شرکت کننده در آن، توافقات مطرح شده از هر دو طرف ایران و جهان، شور وهیجان قبل و بعد از توافقات وین، شادی و ناراحتی های قبل و بعد آن از یک چیز حکایت دارد و آن عمل همه کشورهای درگیر به این وافق، در این نوشتار قصد بیان خوب یا بد بودن را نداریم آنچه دولت ایران و دولتهای مقابل پذیرفته اند به امضای سران رسیده و همه برایشان قابل قبول بوده هر چند برای هر طرف کف انتظارات بوده و تا سقف فاصله زیاد دارد چرا که هر کشوری در صدد بوده وهست که امتیازات بیشتری رصد کند. با این حال نکته مورد توجه این استکه این توافق به سرانجام خواهد رسید، و همه آنچه همه کشورها امضا کرده اند به تصویب و مرحله عمل خواهد رسید، اینکه یک بند اضافه شود یا کم شود در هر مجلسی باشد از سوی طرف مقابل پذیرفته شدنی نیست، اما اگر بخواهد در یکی از مجالس طرف مقابل یعنی ایران و  آمریکا (چرا آمریکا چون از اول گفته شد که تمام شریکهای آمریکا از اروپا گرفته تا آسیا و آمریکا همه به نحوی وامدار ایالات متحده آمریکا هستندو هر توافقی بدون امضای آمریکا ولو تمام کشورهای دیگر امضا کنند به نحوی بی معنا خواهد بود و این گفته در کلام  تمام کسانی که تا دیروز این کلام را بر نمی تابیدند به روشنی مطرح می شود ) رد شود یا تأیید این بحث جا خواهد داشت که البته بیان شد که این اتفاق شاید ده در صد باشد چرا که تمام مذاکرات و مناظرات و توافقات در همان وین به مرکز تصمیم گیری همان مذاکره کنندگان ارسال می شد و حالا تنها یک جنگ زرگری است که راه انداخته اند، اما رد بخاطر این مشکل خواهد داشت که آمریکا اگر رد کند باید پاسخگوی ساعتها وقت تلف کردن متحدان اروپایش را بدهد و این برای آمریکائیان یک تزلزل سیاسی ایجاد خواهد کرد که به هر نحو قابل قبول برای آنان نیست و در عین حال که تحریمها نیز آن استحکام قبلی خود را از دست خواهد داد چرا که تنها ایران نیست که از این تحریمها متضرر می شود و هجوم کشورهای اروپایی در این یک ماه خود دلیل بر متضرر بودن آنان نیز هست پس از سوی آمریکائیان بسیار سخت است رد کردن آن و جنگ آنها شاید پیامی نیز به داخل کشور ایران باشد که ما قبول نداریم پس شما هم که قبول ندارید بخاطر حفظ پرستیژ خودتان شما اعلام کنید که قبول ندارید!! از سوی دیگر مجلس ایران نیز نمی تواند به آن توافقات نکته ای کم یا اضافه کند چرا که آنها نیز مثل ما قبول ندارند، اما اگر دست رد به توافق بزند آنگاه تمام کشورهای دور و نزدیک به یک نتیجه کلی می رسندکه خوب ایران که بمب اتم ندارد و در این موقعیت می توان زیر ساختهای او را نابود کرد و بر این  امر اجماع خواهند کرد. (هر چند جامعه ایرانی با تجاربی که بدست آورده سودای جنگ را ندارد اما تک تک فرزندان ایران زمین همچون مالک و رستم از دفاع جانانه خود دست بر نخواهند داشت) و این در این موقعیت زمانی به نفع جامعه اسلامی ایران نخواهد بود.

نهایت اینکه این بررسی برجام چه در مجلس ایران و چه در کنگره آمریکا یک بازی سرگرم کننده است که بیشتر منافع جناحی مورد نظر است تا منافع ملی و از طرفی یک پالس و گرا به طرف مقابل است که همچنان که شما مخالفینی دارید ما هم مخالفینی داریم همچنان که شما موافقینی دارید ما هم داریم، اگر شما به اسم قانون رد کنید ماهم به اسم قانون رد می کنیم و اگر تصویب کنید ما هم به اسم قانون تصویب می کنیم. در نتیجه کنگره آمریکا نیز به این توافق رأی خواهد داد و مجلس ایران نیز رأی خواهد داد پس سرمایه داران وقت تلف نکنند و سرمایه گذاری خود را در بخش های مخلتف داشته باشند. به امید ایرانی متدین، قانون گرا آزاد و سر بلند


رهبر انقلاب و انتخابات

رهبر انقلاب، مسئله انتخابات را بسیار مهم و مظهر حضور و اعتماد مردم و نماد مردم سالاری دینی و واقعی در ایران خواندند.

ایشان افزودند: به دلیل همین اهمیت بی بدیل، برگزاری انتخابات در ایران در 37 سال گذشته، به هیچ علتی و در هر شرایط سخت و دشوار، حتی یک روز به تأخیر نیفتاده است البته برخی سیاست بازان در مقاطعی در این زمینه تلاش کردند اما جلوی آنها گرفته شد.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تبلیغات بی وقفه امریکا و عواملش ضد انتخابات در ایران خاطرنشان کردند:  آنها در همه دوران رژیم طاغوت حتی یک بار به انتخابات فرمایشی و نمایشی، اعتراض نکردند و اکنون هم به رژیم های دیکتاتور و وراثتی منطقه، هیچ اعتراضی نمی کنند اما ایران را با وجود دهها انتخابات کاملاً مردمی و واقعی، مدام در معرض تبلیغات منفی قرار می دهند.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر سالم بودن همه انتخابات 37 سال گذشته افزودند: انتخابات در ایران، با معیارهای متعارف بین المللی نیز از سالم ترین و بهترین انتخابات است اما متأسفانه عده ای در داخل در اقدامی غلط در سلامت انتخابات خدشه می کنند و حتی از قبل از انتخابات از تقلب و دغدغه ناسالم بودن انتخابات حرف می زنند.

رهبر انقلاب حضور پرشور ملت در همه انتخابات 3 دهه اخیر را نشانه اعتماد به نظام دانستند و افزودند: چرا عده ای با طرح دغدغه های دروغین و مباداگویی های بی مبنا، این اعتماد را خدشه دار می کنند؟

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: بدیهی است که در موضوع سلامت انتخابات مراقبتهای شدیدی به عمل می آید و به کسی اجازه چنین کارهایی داده نمی شود پس تکرار این حرفها با چه هدفی صورت می گیرد؟

ایشان در بحث مراقبت از سلامت انتخابات، به نقش قانونی و مؤثر شورای نگهبان اشاره کردند و افزودند: از بزرگترین برکات شورای نگهبان این است که مراقب هر گونه خطا و اشتباه است که البته دستگاههای دیگر هم در این زمینه، فعال هستند.

رهبر انقلاب در تبیین سلامت انتخابات پس از انقلاب خاطرنشان کردند: البته در برخی انتخابات گزارشهایی در مورد اشکال در انتخابات وجود داشت که دستور بررسی دقیق داده و معلوم شد آنگونه نبوده است، ضمن اینکه گاه در گوشه و کنار، مشکلاتی و تخلفاتی نیز وجود داشته اما هیچکدام در نتیجه انتخابات مؤثر نبوده است.

رهبر انقلاب، رأی مردم را به معنای واقعی کلمه «حق الناس» خواندند و تأکید کردند: مراقبت از رأی هر ایرانی، «واجب شرعی و اسلامی» است و هیچ کس حق ندارد در این امانت خیانت کند ضمن اینکه «نتیجه آرای» مردم نیز مظهر کامل حق الناس است و همه باید در مراقبت و دفاع از آن تلاش کنند. 

رهبر انقلاب ایستادگی در مقابل اصرار عده ای برای باطل اعلام شدن نتیجه انتخابات 88 را نمونه ای از صیانت از نتایج آرای ملت و دفاع از حق الناس برشمردند و افزودند: 40 میلیون نفر با حضور پرشور، به میدان آمدند، نتیجه انتخابات نیز هرچه بود ما بطور کامل از آن دفاع می کردیم، همچنانکه در همه انتخابات دیگر نیز پشت نتایج آرای ملت هرچه باشد می ایستم و اجازه خدشه در آن را نمی دهم.

رهبر انقلاب با اشاره به حرفهای بی منطقی که در باب انتخابات درباره وزارت کشور و شورای نگهبان زده می شود تأکید کردند: شورای نگهبان چشم بینای نظام در انتخابات است و در همه دنیا، چنین نهادی با اسم ها و عناوین متفاوت وجود دارد.

ایشان افزودند: نظارت شورای نگهبان در انتخابات، استصوابی و مؤثر است و این نظارت بخشی از همان حق الناس است و باید آن را رعایت و حفظ کرد.

رهبر انقلاب با تأکید بر ضرورت احراز صلاحیتها در انتخابات افزودند: شورای نگهبان مراقبت می کند که اگر به علت برخی کوتاهی ها، افراد بی صلاحیت، به عنوان نامزد وارد عرصه انتخابات شدند، جلویش را بگیرد و این حق قانونی، منطقی و عقلی شورا است.

حضرت آیت الله خامنه ای حضور پرشور مردم در انتخابات را ضامن حفظ کشور خواندند و افزودند: جمهوری اسلامی به شرط وحدت و انسجام ملت و پرهیز از دو دستگی، بدون تردید شامل نصرت الهی شده و بر همه دشمنان پیروز خواهد شد.


مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان خبرگان رهبری

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شش کشور مذاکره کننده با ایران و نقش امریکا در میان این شش کشور، افزودند: در واقع طرف اصلی ما دولت امریکا است اما مسئولان امریکایی خیلی بد حرف می زنند و باید تکلیف اینگونه حرف زدن ها روشن شود.
ایشان با اشاره به سخنان مقامات امریکایی مبنی بر حفظ چارچوب تحریم ها، تأکید کردند: اگر قرار است چارچوب تحریم ها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟ و این، کاملاً مخالف علت حضور جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات است زیرا هدف از مذاکرات برداشته شدن تحریم ها بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر ما در مذاکرات در برخی موارد کوتاه آمدیم و برخی امتیازات را دادیم عمدتاً برای این بود که تحریم ها برداشته شود و گرنه چه لزومی به حضور در مذاکرات بود و ما کار خود را ادامه می دادیم و می توانستیم از نوزده هزار سانتریفیوژی که داریم، در مدت کوتاهی به پنجاه تا شصت هزار سانتریفیوژ برسیم و غنی سازی بیست درصد را نیز ادامه دهیم و تحقیق و توسعه را هم سرعت بیشتری ببخشیم.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر قرار است تحریم ها برداشته نشود، پس معامله ای هم در کار نخواهد بود، بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود.
ایشان خطاب به مسئولان کشور گفتند: نگویید که امریکاییها این سخنان را برای قانع کردن رقبای داخلی خود می زنند، البته من معتقدم که دعوای داخلی امریکا واقعی است و آنها با هم اختلاف دارند و علت این اختلاف هم برای ما روشن است، اما آنچه که رسماً گفته می شود نیاز به پاسخ دارد و اگر پاسخ داده نشود، صحبت طرف مقابل تثبیت خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان مقامات امریکایی مبنی بر تعلیق تحریم ها، تأکید کردند: از ابتدا مسئله ما این نبوده است، ما تأکید داشتیم که تحریم ها باید برداشته شوند و نه تعلیق.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: البته نظر ما برداشته شدن فوری تحریم ها بود اما دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریم ها باید برداشته شوند. اگر قرار است تحریم ها تعلیق شوند، ما هم اقداماتی را که باید انجام دهیم، در حد تعلیق و نه در سطح اقدام اساسی بر روی زمین، انجام خواهیم داد.
ایشان خاطرنشان کردند: البته طرف مقابل می گوید برداشتن برخی تحریم ها دست دولت امریکا نیست ما هم می گوییم همان تحریم هایی که در دست دولت امریکا و دولتهای اروپایی است، باید برداشته شوند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، بخش دیگری از حرفهای بد مقامات امریکا را اظهاراتی کاملاً خارج از موضوع توافق هسته‌ای خواندند و خاطرنشان کردند: هیئت حاکمه امریکا همانند انگلیسی های قرن نوزدهم در مورد ایران سخن می گویند و گویا دو قرن از دنیا و تاریخ عقب هستند در حالیکه دنیا تغییر کرده و ابرقدرتها دیگر قدرت و توانایی و عُرضه آن کارها را ندارند و در طرف مقابل نیز جمهوری اسلامی با تواناییهای شناخته شده و ناشناخته ای که در زمان عمل شناخته خواهد شد قرار دارد و ایران مانند فلان کشور عقب مانده نیست که هر طوری بخواهند بتوانند با آن صحبت کنند.
رهبر انقلاب، در بیان یکی از اظهارات سلطه‌جویانه امریکاییها گفتند: مقامات امریکایی می‌گویند انتظار داریم مسئولان و دولت جمهوری اسلامی کاری متفاوت انجام دهند!
ایشان افزودند: کار متفاوت از نظر آنها کاری متفاوت از گذشته ی جمهوری اسلامی و عبور از ارزشهای اسلامی و از دست دادن پایبندی به احکام اسلامی است، اما چنین چیزی هرگز اتفاق نخواهد افتاد و نه دولت، نه مجلس و نه مسئولین مطلقاً چنین کاری نمی‌کنند و کسی هم که بخواهد چنین کاری بکند، مردم و نظام جمهوری اسلامی از او قبول نمی‌کنند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در تبیین یکی از مصادیق مورد انتظار امریکاییها گفتند: از جمله سیاستهای امریکا در منطقه، محو و نابودی کامل نیروهای مقاومت، و تسلط کامل بر سوریه و عراق است و توقع دارند که جمهوری اسلامی وارد این چارچوب شود که هرگز چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.
رهبر انقلاب در اشاره به یکی دیگر از اظهارات حساسیت‌برانگیز مقامات امریکایی گفتند: آنها می‌گویند برجام فرصتهایی را هم در داخل ایران و هم در خارج ایران و منطقه در اختیار امریکا قرار داده است.
ایشان خطاب به مسئولان در دولت و سایر دستگاهها تأکید کردند: مسئولان در دولت و در دستگاههای گوناگون، به هیچ وجه نباید اجازه این فرصت‌طلبی را در داخل به امریکا بدهند و در خارج هم باید تلاش کنند که این فرصتها در اختیار امریکا قرار نگیرد، زیرا هر چه آنها به این فرصتهای خود نزدیک شوند، یقیناً ذلت، محنت و عقب ماندگی ملتها بیشتر خواهد شد.
رهبر انقلاب با اشاره به تأکیدشان به مسئولان اعم از مسئولان سیاست خارجی و دیگر مسئولان مبنی بر ممنوعیت کامل مذاکره با طرف امریکایی به جز در موضوع هسته‌ای، گفتند: علت این مخالفت، جهت‌گیریهای امریکاست که درست در نقطه مقابل جمهوری اسلامی قرار دارد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در ادامه به مسئله مهم اقتصاد کشور اشاره کردند و گفتند: سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک مجموعه کامل و غیرقابل تجزیه است و اجرای آنها به برنامه عملیاتی کامل نیاز دارد، بنابراین از رئیس‌جمهور محترم و دولت خواسته‌ایم که برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی یک برنامه جامع، عملیاتی و کاربردی تهیه شود و انتظار داریم که این اقدام انجام گیرد.
ایشان در خصوص اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی افزودند: اگر اقتصاد مقاومتی محقق شود دیگر هیچ اهمیتی ندارد که پولی که به ایران باز می‌گردد، 5 میلیارد دلار باشد، یا 100 میلیارد دلار؛ البته آن مقدار پولی که از دنیا طلبکار هستیم و تاکنون به‌طور ظالمانه جلوی آن را گرفته‌اند باید مورد استفاده قرار بگیرد، اما اقتصاد مقاومتی نباید متوقف به این مسائل شود.
رهبر انقلاب، همچنین بر لزوم تشکیل یک ستاد عملیاتی فعال برای اجرای اقتصاد مقاومتی تأکید کردند و گفتند: این ستاد باید در دولت تشکیل شود و با مشخص کردن وظایف هر یک از دستگاهها و پیگیری و زمان‌بندی فعالیتها، یک تحرک عظیم ایجاد کند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان، خطاب به نیروهای مؤمن در سراسر کشور خاطرنشان کردند: حرکت عمومی به سمت آرمانها و اهداف اسلامی است و نیروهای مؤمن، اصیل و معتقد که اکثریت قاطع کشور را تشکیل می‌دهند باید با حسن ظن به وعده نصرت خداوند، آمادگی خود را برای کار در میدانهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و در مواجهه با جهت‌گیریهای دشمن حفظ کنند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب، آیت الله یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری در سخنانی عامل پیروزی انقلاب اسلامی را رهبری حضرت امام خمینی (ره) و شجاعت مردم ایران دانست و نکاتی در خصوص اجلاس اخیر خبرگان بیان کرد.
همچنین آیت الله هاشمی شاهرودی نایب رییس مجلس خبرگان با ارائه گزارشی از هجدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری، دستورالعمل اجلاس اخیر را اصلاح آیین نامه تعداد اعضای این مجلس اعلام کرد.
نایب رییس مجلس خبرگان با اشاره به بررسی اوضاع منطقه و فتنه تکفیری‌ها در جهان اسلام و تبیین مذاکرات هسته‌ای با دعوت از مهمانان در اجلاس مجلس خبرگان، گفت: ارائه پیشنهادها و راه حل‌هایی برای مسائل کشور، دغدغه اعضای مجلس خبرگان نسبت به مسائل فرهنگی، تجلیل از مقام شامخ شهیدان و حرکت فرهنگی ارزشمند ملت در تشییع پیکرهای شهدا، توجه به اهمیت انتخابات آتی خبرگان و وظیفه سنگین شورای نگهبان برای صیانت از جایگاه این مجلس و لزوم احراز صلاحیت‌ها طبق قانون و ارائه گزارش از پیشرفت‌های صورت گرفته پس از انقلاب در استان‌های محروم بویژه مناطق اهل سنت از جمله مهمترین محورهای مباحث، نطق‌ها و مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در اجلاس اخیر بود.
آیت الله هاشمی شاهرودی افزود: اعضای مجلس خبرگان تاکید کردند که توافق هسته‌ای به معنای عادی شدن رابطه با آمریکا نیست.


معاون فرهنگی سپاه در جواب شریعتمداری

حمید رضا مقدم‌فر مشاور فرمانده کل سپاه در واکنش به یادداشت روز گذشته کیهان به قلم حسین شریعتمداری یادداشتی منتشر کرد.

به گزارش انتخاب، در قسمتی از این یادداشت آمده است:

مقاله روز شنبه 24/5/94 جنابعالی را در کیهان در خصوص موضوع هسته‌ای و برجام خواندم بسیار به فکر فرو رفتم، چگونه است که برادر انقلابی چون جنابعالی، اصرار دارد به مخاطبان خود تفهیم کند که رهبر انقلاب مثل من فکر می‌کند؟! مثل من تحلیل می‌کند؟!  ومثل من می‌فهمد؟! و این در حالی است که حضرت آقا، هم، در سخنرانی عید سعید فطر مواضع صریحی را در این خصوص اعلام کردند و هم مطالب شفافی را به شخصیت‌های نظام فرمودند و هم...

وی در ادامه آورده است: 

آیا اگر امر دایر باشد که جهت‌گیری پایگاه اطلاع‌رسانی مقام معظم رهبری را در این مورد بپذیریم یا نوشته جنابعالی را، به نظر کدام را باید انتخاب کنیم؟ آیا بیان صریح مقام معظم رهبری مبنی بر طی مسیر قانونی و تصویب یا عدم تصویب براساس مصالح ملی را به گوش جان بسپاریم و از شتابزدگی در استنتاج بپرهیزیم؟ یا به تشخیص خود آنچنان پا بفشریم و به دیگران القاء کنیم به گونه‌ای که هر نوع نتیجه‌گیری غیر از مجاری قانونی مغایر نظر رهبری جلوه داده شود؟ آیا تصور نمی‌کنید در شرایطی که نیروهای انقلاب به یکپارچگی و وحدت کلمه بیش از گذشته نیاز دارند، اینگونه موضع‌گیری کردن یک دوگانگی وشکاف در بین نیروهای انقلاب ایجاد می‌کند؟ بهتر نیست به گونه ای موضع‌گیری کنید که حداکثر مواضع خود را اعلام کنید نه اینکه از زبان رهبری سخنی بگویید؟


حسین شریعتمداری چه گفته بود ؟


به گزارش انتخاب حسین شریعتمداری در یادداشت کیهان نوشته بود :

بیانات مورد اشاره رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز عید فطر امسال کمترین تردیدی باقی نمی‌گذارد که حضرت آقا از نارسایی و عواقب فاجعه‌آفرین توافق یاد شده اطلاع‌ کامل دارند و با جرأت می‌توان گفت که ایشان به هیچوجه از متن تهیه شده راضی نیستند و اگر غیر از این بود با توجه به اطلاع دقیق از توافق وین، تأکید حضرت  ایشان بر «متن تهیه شده تصویب بشود یا نشود از اصول انقلاب دست نخواهیم کشید» و تکرار چندباره آن ضرورتی نداشت. از این روی وظیفه غیرقابل تغییر مسئولان بررسی‌کننده متن توافق وین آن است که هیچیک از «بندها»، «فصل‌ها» و «مفاد» برجام را که با اصول و مبانی اسلام و انقلاب و موجودیت نظام در تعارض است، نپذیرند تا به قول حضرت آقا، امروز در مقابل مردم و فردا در پیشگاه خداوند تبارک و تعالی شرمسار و سرافکنده نباشند. 

در قسمتی دیگر از یادداشت حسین شریعتمداری آمده است :



گر باور داریم که توافق وین و اسناد پیرامونی آن- قطعنامه 2231 و نقشه‌راه آژانس- شامل «بندها» و «موادی» است که برای اصول و مبانی انقلاب فاجعه‌آفرین است و همین بندها و مواد است که دغدغه رهبر معظم انقلاب و همه دلسوزان را در پی داشته است، تنها راه عبور از آن، پاسخ «نه» به کلیت برجام و رد کامل آن است. آیا‌راه‌دیگری هست؟!

اقای شریعتمداری توجه دارید؟!

عصر ایران : در آخرین نمونه از این موارد، روزنامه کیهان طی سرمقاله اخیر خود نوشت:
« بیانات مورد اشاره رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز عید فطر امسال کمترین تردیدی باقی نمی‌گذارد که حضرت آقا از نارسایی و عواقب فاجعه‌آفرین توافق یاد شده اطلاع‌ کامل دارند و با جرأت می‌توان گفت که ایشان به هیچ وجه از متن تهیه شده راضی نیستند. »

دوباره بخوانید؛ نویسنده با عبارات "کمترین تردیدی باقی نمی گذارد"،"با جرأت می توان گفت" و "به هیچ وجه" سعی می کند به هر شکل ممکن این گزاره که رهبر انقلاب، مخالف توافق وین هستند را به مخاطب القا کند!

این در حالی است که رهبر انقلاب پیشتر از تلاش های تیم مذاکره کننده که آنها را امین، متدین،شجاع وغیور نامیده بودند قدردانی کرده و درباره توافق هم تصریح کرده بودند که باید مسیر قانونی اش را طی کند.

بله! ممکن است عده ای حتی افرادی که نماینده رهبری در ارکان یا رسانه ای هستند، نظری داشته باشند که حتی مخالف نظر رهبری باشد ولی حق ندارند نظر خود را به عنوان نظر رهبری به جامعه ارائه دهند و آن را با عبارات تأکیدی، محکم کاری هم کنند!

به مدعیان ولایتمداری که مدام پشت رهبری پنهان می شوند و منویات خود را به نام ایشان مطرح می کنند، یاد آور می شویم که رهبر معظم انقلاب، در همین ماه رمضان امسال (20 تیر) جواب شان را داده اند و اگر گوش شان شنواست و ادعای ولاتمداری شان، فقط یک حربه نیست بهتر است بار دیگر این سخنان را بخوانند و زین پس، نقش سخنگوی خودخوانده رهبری را بازی نکنند؛ بخوانید:

« من خودم هنوز که الحمدلله زبانم از کار نیفتاده؛ حرف خود من که مقدّم به حرف آنها است. آنچه من میگویم، حرف من آن است؛ کسانی هم که حرف میزنند -نمایندگان رهبری و منصوبین رهبری و مانند اینها که تعداد زیادی‌اند- از قول رهبری نمیگویند؛ این را توّجه داشته باشید...شما حرف من را از خود من بشنوید. بله، ممکن است یک نفری جزو منصوبین رهبری هم باشد، درباره‌ی فلان مسئله یک عقیده‌ای خلاف رهبری هم داشته باشد، هیچ اشکال ندارد؛ این‌جور چیزی هم هست.

خیلی از همین آقایان محترمی که منصوبین رهبری‌اند، در فلان مسئله‌ی خاصّ سیاسی یا اجتماعی یا اعتقادی ممکن است عقیده‌شان غیر از عقیده‌ی رهبری باشد؛ ما این را اشکال ندانستیم؛ عمده برای ما جهت‌گیری‌های کلّی است، جهت‌گیری‌های انقلابی است. والّا در هر مسئله که ما نمی‌نشینیم هماهنگ کنیم که ببینیم در فلان مسئله نظر ما یکی هست یا نیست؛ خب، او نظر خودش را گفته. این هم نمیشود که من هرجا هرکسی از نمایندگان ما یک چیزی گفت، ما فوراً بگوییم آقا! شما، این را غلط گفتید، این را درست گفتید، روابط عمومی اعلان کند؛ این هم نمیشود. بله، اگر از قول حقیر، کسی چیزی بگوید و به گوش من برسد و خلاف باشد، ما به خود او بلافاصله تذکّر میدهیم؛ مکرّر اتّفاق افتاده؛ تذکّر دادیم، گفتیم که شما خودتان این را اصلاحش کنید، آن طرف هم اصلاح کرده.

مصلحت نمی دانم که اگر یک کسی یک چیزی گفت، ما هم اینجا برداریم یک اعلامیّه بدهیم که فلان کس غلط کرد این حرف را زد؛ این که نمی شود. هرجا برخلاف نظر ما -البتّه از قول من؛ اگر از قول خودش گفته باشد، نه- از قول من چیزی گفته باشد، اطّلاع می دهیم و می گوییم آقا! این را شما از قول ما، شنیدیم گفتید و باید خودتان اصلاح کنید. » (+)

همان طور که ملاحظه می کنید، طبق بیانات رهبری معظم، اشکالی ندارد روزنامه کیهان یا هر شخص حقیقی یا حقوقی دیگری، نظرات خود را ولو مخالف دیدگاه رهبری باشد، اظهار نماید ولی انتساب این نظرات به رهبری و تأکید بر این انتساب ها، عین عدول از بیانات رهبری است که متأسفانه برخی مدعیان ولایتمداری، در این باره شهره عام و خاص اند!



نکته اخلاقی آیت الله سیدحسن

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یادگار گرامی امام گفت: کسی که وجودش آمیخته از کینه، حقد، حسد، غیبت، تهمت و مشکلات باشد اگر بگوید خوب باش نه تنها اثر نمی کند بلکه افراد را به مسیر غیر خوب و ناسالم می اندازد.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله سید حسن خمینی در جمع مربیان سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران در حسینه جماران، با اشاره به تعبیر امام خمینی مبنی بر اینکه «رفتار استاد درس است و نه گفتار استاد»، اظهار داشت: در مقوله تعلیم و تربیت، تعلیم تابعی از سخن است که استاد مطلبی را می گویید شاگرد هم می شنود؛ اما تربیت بیش از آنکه وابسته به حرف زدن باشد وابسته به عمل کردن است و معلم خوب آن مربی است که ذاتا آدم خوبی است نه آنکه خوب حرف می زند.

وی افزود: انسان گاهی اوقات نزد کسانی می رود که خیلی هم با سواد هستند اما وقتی از نزد آنها بیرون می آیید می بینید که نه تنها دل تان باز نشده و نشاط به جان تان رسوب نکرده بلکه دل تان گرفته و تاریک شده است، اما از سوی دیگر نزد انسان هایی می روید که حرف مهمی نمی زنند، ولی وقتی از نزد او بیرون می آیید احساس آرامش جان و روح می کنید.

سید حسن خمینی ادامه داد: این احساس تابعی از وجود آن فرد است؛ اگر او آدم خوبی باشد جان انسان خوب، روح او آرام و قلبش مطمئن می شود؛ حتی بسیاری اوقات مشکلات فکری بدون گفتن حرفی حل شده و انگار آن انسان راه حلی داده است.

به نوشته جماران، یادگار امام گفت: برای من بسیار پیش آمده است که در یک مساله بغرنج در حوزه های شخصی، علمی، سیاسی و اجتماعی وقتی با کسی که ذات خوبی دارد مشورت می کنم با آنکه او ممکن است سخنی نگوید، احساس کرده ام راه حل پیدا شده است.

وی با بیان اینکه معلم تربیتی خودش باید آدم خوبی باشد، تصریح کرد: اگر معلم تربیتی خوب باشد شاگردان او نیز آدم های خوبی می شوند زیرا شاگرد از روح، قلب و جان معلم و نه از صحبت او الگوپذیری می کند.

سید حسن خمینی با اشاره به اینکه امام عظیم الشأن ما یک جامعه را متحول و منقلب کرد، اظهار داشت: آن تحولی که در جامعه ایجاد شد بیش از آنکه تابع سخن امام باشد تابع خوب بودن ذات امام است، زیرا ایشان برای خدا زندگی می کرد و البته خدا هم طبق آیه شریفه «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدّا» مهر او را در دل مردم ایجاد کرد.

وی ادامه داد: به این دلیل که ذات عمل امام خوب بود و نیت ایشان خالص بود یک جامعه خوب شد و بسیاری از افراد جامعه که بد بودند ناخودآگاه خوب شدند.

یادگار امام گفت: در همین حسینیه جماران، امام وقتی بالای بالن روی صندلی می نشستند آدم ها با نگاه کردن به او گریه می کردند؛ گویی بیان امام نبود که آنها را به گریه می انداخت و قلب آنها را پاک می کرد، بلکه حضور امام آنها را دچار این حالت می کرد.

وی سپس به مربیان توصیه کرد: سعی کنید در مجموعه امور پرورشی بیش از آنکه از خوبی بگویید، خوب باشید؛ زیرا یک معلم خوب حتما شاگردان او به سمت خوبی می روند ولو با آنها فوتبال بازی کند یا شوخی کند؛ او حتی اگر با شاگردانش از معارف دینی سخن صریحی نگوید خودش حجت موجهی است، اما هرکس دلش مشکل دارد هرچه بیشتر بگوید شاید کمتر اثر کند.

سید حسن خمینی تأکید کرد: اگر کسی که وجودش آمیخته از کینه، حقد، حسد، غیبت، تهمت و مشکلات باشد، بگوید «خوب باش!» سخن او نه تنها در جامعه اثر نمی کند، بلکه افراد را به مسیر غیر خوب و ناسالم می اندازد، اما اگر خود فرد خوب بود با یک صحبت ساده مخاطب در حوزه مغناطیس او خوب می شود. لذا در متون مختلف مذهبی ما به مجالست با خوبان تکیه شده است زیرا ناخودآگاه در ما اثر می گذارد؛ « گلی‌ خوش‌بوی‌ در حمام‌ روزی/رسید از دست‌ محبوبی‌ به‌ دستم‌/بدو گفتم‌ که‌ مشکی‌ یا عبیری/‌که‌ از بوی‌ دل‌آویز تو مستم‌/بگفتا من‌ گِلی‌ ناچیز بودم/‌ولیکن‌ مدتی‌ با گُل‌ نشستم‌/کمال‌ هم‌نشین‌ در من‌ اثر کرد/وگرنه‌ من‌ همان‌ خاکم‌ که‌ هستم .»

وی در پایان گفت: اگر فضای خودمان را به اخلاق حمیده الهی آراسته کنیم آنگاه حتما آن اثر معنوی به جان و روح جامعه و فرزندان و شاگردان منتقل می شود.

بعضی ها می گویند چرا سر خودمان کلاه گذاشتیم!!!

روایت احمدی‌نژاد از دختر 16 ساله‌ای که انرژی هسته‌ای کشف کرد

9 سال پیش بود که اظهارات رئیس‌جمهور وقت درباره تولید انرژی هسته‌ای توسط یک دختر دبیرستانی، همه را شگفت‌زده کرد.

محمود احمدی نژاد در بهمن ماه سال 1385 در یکی از مساجد جنوب شهر تهران گفت: یک دبیر به من گفت که یکی از شاگردانش در خانه انرژی هسته‌ای کشف کرده. من زنگ زدم به رییس سازمان انرژی هسته‌ای که بررسی کنید. دانشمندان هسته‌ای ما تحقیق کردند و دیدند این دختر راست می‌گوید و در خانه‌اش انرژی هسته‌ای تولید کرده. الان خب این دختر یک دانشمند هسته‌ای شده است. این خودباوری است.

 

 به گزارش خبرآنلاین، ویدئوی سخنان رئیس جمهور در این باره به سرعت در سایت‌های خبری منتشر شد.

 

پنج سال بعد، سایت الف در 20 فروردین سال 90 در مقاله‌ای با عنوان «تولید انرژی هسته‌ای در آشپزخانه واقعیت داشت» از دستگاهی ساده و ارزان‌قیمت برای همجوشی هسته‌ای یاد کرد و نوشت: این دستگاه که Fusor نام دارد و ما فعلاً معادل فارسی «همجوشار» را برای آن انتخاب می‌کنیم یکی از سازوکارهای مختلفی است که برای انجام واکنش همجوشی هسته‌ای پیشنهاد شده است.

 

البته به گزارش عصر ایران، امسال همزمان با آخرین روز مذاکرات هسته‌ای در لوزان سوئیس و در وین، این طنز در وایبر دست به دست می‌شد که اشاره ظریفی به این ادعای عجیب احمدی‌نژاد داشت. متن این طنز از این قرار بود: «خبر فوری: در لوزان سر همه چی توافق شد و فقط یک مورد مونده و آن این که 1+5 می‌پرسه اون دختر 16 ساله‌ای که تو زیر زمین خونشون تو قابلمه انرژی هسته‌ای درست می‌کرد الان کجاست.»

 

خبرگزاری برنا نیز پس از توافق لوزان در فروردین ماه سال جاری در گزارشی با عنوان «خانه به خانه تا رسیدن به دانشمند هسته‌ای 16 ساله!» نوشته بود که نه مسئولان سازمان انرژی اتمی و نه مسئولان بنیاد ملی نخبگان، اصلا از چنین دختری که حالا باید 25 ساله باشد، خبری ندارند.


من پشت سر شیعیان نماز می خوانم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شیخ الازهر: ما پشت سر شیعیان نماز می خوانیم؛ تکفیر آنان غیرمقبول است

شیخ الازهر تکفیر شیعیان را از نظر کتاب و سنت مردود خواند.

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری النخیل عراق، شیخ احمد الطیب گفت:« اینکه در شبکه های ماهواره ای مسلمانان شیعه را کافر می خوانند اقدام غیر مقبولی است، این تحرکات، از نظر کتاب، سنت و دین توجیهی ندارد.»

وی افزود:« ما پشت سر شیعیان نماز می خوانیم، بر خلاف شایعات، شیعیان قرآن دیگری ندارند، چرا که اگر اینگونه بود بهترین فرصت برای شرق شناسانی که در پی بهره برداری از فرصت ها هستند فراهم می شده است.»

شیخ الازهر ادامه داد:« میان شیعه و سنی اختلافاتی وجود ندارد که منجر به خروج یکی از آنها از اسلام شود بلکه آنچه در این زمینه شاهدیم فقط سوء استفاده های سیاسی از برخی اختلافات است... من اگر به عراق سفر کنم دیداری از نجف خواهم داشت.»

شیخ احمد الطیب گفت:« اولین وظیفه الازهر این است که با وجود اجتهادهای مختلف در جهان اسلام، برای وحدت امت اسلام و وحدت مسلمانان تلاش کند ... من آماده ام به هر مکانی از جهان اسلام به ویژه به نجف سفر کنم.»

وی هشدار داد:« در شرایطی که نیازمند وحدت امت اسلام هستیم اندیشه های گمراه برای فتنه انگیزی در جهان اسلام تلاش می کنند... وحدت از ضروریات امروز است و بدون آن نمی توانیم سرمان را بالا بگیریم.»

راز موفقیت تیم مذاکره کننده

راز موفقیت دولت روحانی و عدم موفقیت دولتهای قبل

تعامل و مناظره و مذاکره از اموری است که انسان را از یک موقعیت تخاصم و درگیری به یک موقعیت منطق وعقل سوق می دهد، و به جای استفاده از جنگ و اسلحه به مغز و قدرت بیان روی خواهند آورد. لذا باید دید راز موفقیت این دولت از یک طرف و دولتهای اروپایی و آمریکا و چین چه بوده و چه می تواند باشد؟

نگاهی به تاریخ گذشته انسانی و جوامع، انسان را به آشنایی بهتر و شناخت بیشتر نسبت به جامعه انسانی سوق خواهد داد که در طی قرنها انسان ها یا از روی ریا و ناچاری و یا از روی قدرت و تنوع طلبی به این قبیل دیلپماسی روی آورده و به جای نشستن در سنگر و خرابی شهرها و کشورها به منطق و استدلال و قدرت زبان روی آورده اند، و مشکلات لاینحلی که سالها و ماهها برای بدست آوردن آن تلاش کرده اند در یک یا چند جلسه بدست آورده اند، تاریخ پراست از تفاهم نامه ها و قراردهای بین کشورها گاهی به ضرر و گاهی به نفع کشورها، ضرری که برای جلوگیری از ضررهای بزرگتر و غیرقابل جبران یا جبرانی مشکل منعقد می گردد، درهر حال هیچ کشوری نمی تواند ادعا کند که قرار دادی را امضا کرده و یا تفاهم نامه ای را پذیرفته که هیچ امتیازی به کشور مقابل نداده مگر این که گفته شود کشور غاصب یا قدرتمند خود قرار دادی را برای شهروندان کشور مغصوب به کار بسته باشد.

اما زبان دیپلماتیک در میان کشورها نیز خود زبانی گویا و مفید است که هر مذاکره کننده ای باید به خوبی آنرا آموخته باشد و از بیان نورانی امام صادق(ع) استفاده کرد که چون سر و کار با کودکان داری باید زبان آنان را به کار ببری، و در یک برداشت اجتماعی وسیاسی باید زبان دیپلماتیک را خوب آموخته باشید تا با تمام قدرتهای دنیا که چه قبول داشته باشیم و چه قبول نداشته باشیم هژمونی آنان جهان را در خود فرو برده است، لذا زبان آنان را باید آموخت نه زبان، اخلاق و نصیحت که آنان هیچ کدام از اصول را قبول نداشته و باید همان اصولی که آنان قبول دارند در این زبان به کار بست یعنی تفاهم و قرار داد با ضمانت اجرایی منطقه ای و جهانی، نه انتظار اخلاقی بودن از آنان را داشته باشید.

دکتر ظریف و همکارنشان این نکته را بخوبی یاد گرفته بودند و می دانستند که طرف مذاکره و کشورهایی که مورد توافق و تفاهم قرار می گیرند، نه از اخلاق صحبتی دارند و نه به آنچه ما اعتقاد داریم معتقدند، آنان تنها به اصول دنیایی پایبند هستند و توافقات آنان جنبه عینی و حقیقی داشته و به جنبه های ماورایی انسانی توجه ندارند که هیچ گاه مسخره نیز می کنند، لذا باید آنان را به همان چهارچوبی که خود می شناسند مهار کرد و پای بندشان نمود. اینان بر خلاف دوستان گذشته خود با شناخت جامعه داخلی و استفاده از پتانسیل داخلی و کارساز داخلی به سراغ کسانی رفتند که آنها را نیز می شناختند و ادبیات آنان را و چهارچوب فکری و اعتقادی آنان را شناخته و ضمانت های اجرایی را مد نظر و مورد توجه قرار دادند که راه گریزی به ظاهر در آن نباشد، هر چند قدرت مست کننده اگر بخواهد بهانه ای هم بجوید نه به آن تفاهم نامه اکتفا می کند که هر حرکتی را بهانه ای برای نا امنی خود مطرح کرده و دست به انتخار خواهد زد.

آقای دکتر روحانی با حمایت جریانات سیاسی طرفدار آقای (رئیس جمهوری ما در سالهای 76تا 84 داشتیم که اسمش ...بود و آیت الله هاشمی و جلب حمایت رهبری معظم به سمتی پیش رفت که دیگران نیز هیچ یارای مقابله با آن نداشتند، او با فاصله انداختن بین افراطیون از اصلاح طلبان و اصول گرایان با بدنه متعادل آنان مسیری را طی کرد که آرزوی هر کدام از جناح ها بود. در عین حال شناخت زبان و مخاطب و شناخت فرهنگ مخاطب برگ برنده ای بود که دولت روحانی در ایران و دولت آمریکا و دیگر دول پاچه خوار آمریکا عامل پیشرفت مذاکرات شد و به رسیدن یک تفاهم.

امام در جنبه های داخلی کشورها یعنی کنگره در آمریکا و مجلس شورای اسلامی در ایران تنها دو راه دارند یا رد یا قبول و ایکه اصلاحاتی را ایجاد کننند چیزی شبیه یک بازی است که از قبل نتیجه بازی معلوم است چرا که کم و زیاد کردن به این تواهم نامه نه تنها کاربردی نبوده که طرفهای دیگر را در مقابل خود قرار داده و خود را باخته این تفاهم خواهد دانست، اما با رد و یا قبول آن باید منتظر عکس المعل جهانی و داخلی آن نیز بود ه که البته خالی از یک جنجال داخلی و یک بی اعتمادی خارجی نخواهد بود.

 


زیر پوست کشور

زیر پوست کشور

شناخت انسان بسیار مشکل است تا جایی که انسان را باید موجودی ناشناخته نامید، موجودی دارای ابعاد مختلف ،اندیشه های گوناگون و موقعیتهای متفاوت. اما این روزها زیر پوست شهرهای کشور چه می گذرد؟ نگاهی به مردم ایران و چهرهای شاد، نگران، سرگردان، بی تفاوت، بی خیال، گاهی به سویی، در میان مسافران مترو حکایت از درون عجیب انسانی، مخصوصا در میان قوم ها و قبیله های و زبان های ایرانی دارد، نیم توجهی به صحبت هایی که متوجه می شوید، حرکات مسافران و دست فروشان همه حکایت از سرّ درونی دارد.

این روزها دغدغه مردم بلاتکلیفی است که توسط دو قطب رسانه های داخلی و رسانه های خارجی ایجاد شده از توافق هسته ای است، عده ای در عین درونمایه شاد، در خود، اما از نا امیدی صحبت می کنند، تحلیل های مختلف را در کنار هم قرار داده و از نگرانی در عین امیدواری صحبت می کنند، بعضی هم در کل نا امیدند و این جو منفی را به این مشککین انتقال می دهند تا همان ته مایه امید را نیز از دست بدهند، چرا که آنان از روزنامه هایی می گویند که نزدیک به نظامند و به نحوی سخن گوی نظام می دانند و چون آنان از نا امیدی سخن می گویند پس حتما باید نا امید بود، عده ای اما امیدوار و این روحیه امید را دوست دارند به همه منتقل کنند وعده ای نیز بلاتکلیف و با جملاتی چون خدا خودش کمک کند، هر چه خیر است اتفاق بیافتد و... به نحوی خوسته های خود را در درون نگه می دارند، و عده ای اما بی خیال همه چیز در چرتی عمیق فرو می روند یا خود را فرو می برند تا از این همه بحث های به قول خودشان الکی به دور باشند. در هر صورت آنچه که بیشتر می تواند مسئولان را به خود آورد و توجه بیشتر داشته باشند بعد از این توافق این استکه بیکاریهایی که در کشور وجود دارد و بلاتکلیفی سرمایه گذاران که مزید بر آن شده و بی کار ماندن بسیاری از کارگران ساختمانی، و ... را سامان داده و فکری به حال خروج روستائیان از روستای خود به علت درآمد کم یا بی آبی در سطح کشور داشته باشند.

از طرفی دیگر جامعه یا به تعبیری جوامع کشور را باید با نوع موضع گیری های مردم شناخت، مردمی که بیشتر از نا امیدی در حل فساد کشور صحبت می کنند، نا امیدی در حل مشکلی چون اختلاس، دزدی، نفاق دور رویی، چاپلوسی برای رسیدن به اهداف ناچیز دنیوی، کارمندانی که تنها به خاطر متملق نبودن باید از استعدادهای نهفته اشان فاصله بگیرند، و چاپلوسانی که با هنر چاپلوسی به هر جایی لازم باشند می رسند و بر متخلقان به اخلاق حاکمیت خواهند داشت. جامعه از همه چیز رنج می برد، امید دارد اما امیدی کم رنگ، جامعه از فساد و بی عدالتی به راحتی نمی گذارد، فاصله طبقاتی را تحمل می کند اما اگر این فاصله با فساد و رشوه و چپاول سرمایه دیگران وبه خصوص بیت المالی که مردم خود می دانند حقی در آن دارند باشد همچون زنده به گور شدن است برایشان مخصوصا برای کسانی که پولی برای هزینه بچه اش برای یک کلاس تابستانی ندارد و یا حتی برای خرج درمان و د کتر بیمارش ندارد. زیر پوست این کشور بسیار عجیب است. همه از انزجارشان از فسادهای فوق اشاره می کنند اما در حریم خود بسیار مشکل با آنان فاصله می گیرند و حریم شخصی خود را با نگاهی به درون خویش پر از این تناقضات می بینند، بسیاری از مردم همین جامعه وقتی صحبت از فساد و اختلاس می کنند انگار پاک تر از آنان نیست، اما اگر تنها در یک صف نانوایی دو نفر جلوتر از او باشد و شاطر به رسم تعارف نانش را زودتر بدهد، با دو دست گرفته و می رود بدون اینکه بخواهد بداند که آیا این ضایع کردن نیست، گاهی به خود می گویم به راستی اگر این گونه افراد که کارشان با یک سلام رساندن از طرف پسر همسایه دوست باجناقشان در ادارات تمام می کنند اگر مسئولیتی بالاتر داشته باشند چه کار خواهند کرد، و یا آیا همین افرادی که معلوم نیست با کدام قانون پست های متعددی دارند که در گزارشاتی که به آنان داده می شود بین این اداره و اداره دیگر یا این بخش و بخش دیگر قاطی می کنند زمانی از مبارزه با ستم و ظلم و پایمال کردن حقوق دیگران و چاپلوسی و تملق و ... صحبت نمی کرند؟؟! آیا این افراد به واقع اگر در یک جمع باشند صدای حرف حلقی «ح» آنان سکوت یک سالن را نمی شکند؟؟

بگذریم زیر پوست شهرهای کشور یا به تعبیری دیگر زیر پوست کشور چیز دیگری است که همه ما و همه افراد این کشور نسبت به آن برای آیندگان مسئولیم.مردم از مسئولان و نمایندگان خود همایت از حقوشان می خواهند و الا چند برابر آنان می توانند در مجالس بنشینند و صحبت کنند، آنان انتظار ندارند نمایندگان یک بام و دو هوا باشند جایی که خودشان می پسندند فریاد بزنند و جایی که به نفع موکلینشان است و به نفع خودشان یا  جناحشان نیست سکوت کنند، مردم به خاطر مشکلات و پیچیده شدن زندگیشان به آنان تمام حرکات و گفتارهای مسؤلین را رصد می کنند و بدون هیچ بروز بیرونی در زمانه انتخابات نشان می  دهند.