سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

موسوی خوئینی ها

نواندیش: جمعی از دانشجویان حامی با نام گروه هاتف و حامی مهندس میر حسین در دفتر مجمع روحانیون مبارز با آیت الله سید محمد موسوی خوئینی دیدار کردند . این دانشجویان صمن طرح دیدگاه های خود از وضعیت کنونی, سؤال هایی را با ایشان درمیان گذاشتند که متن پاسخ های ایشان به این شرح است :

بسم الله الرحمن الرحیم

در زمینه فعالیت در این مقطع که انتخابات ریاست جمهوری در پیش است ، برخی از مشکلات جزئی است  و می توان از کنار آنها عبور کرد . فعلاً روی آنها حساسیت نشان ندهید ؛  ذهن و وقت خود را در گیر این اشکالات جزئی نکنید . وضعیتی پیش روی اصلاح طلبان است که اول قرار نبود این گونه باشد . اصلاح طلبان در طی ماهها مباحثه به یک نتیجه رسیده بودند و آن حضور آقای خاتمی بود وبا نگاه تحلیلی و آماری مطمئن بودیم پیروزی با آقای خاتمی است . کار صحیح این بود که آقای خاتمی می ماند و بسیاری از نقشه ها برای خارج کردن انتخابات از مسیر صحیح نقش بر آب می شد و بسیاری از سحر و جادوها باطل می شد . ولی مهندس موسوی وظیفه دانستند که به صحنه بیایند و در نتیجه آقای خاتمی هم رفتند . اکنون این هنر اصلاح طلبان است که باید این وضعیت را به گونه ای مدیریت کنند که به نتیجه برسند . در این فعالیت ها ممکن است در بعضی ستادها رفتاری و حرکاتی با افراد حامی بشود و آنها دلسرد شوند، ولی افرادی که علاقمندند و در حال فعالیتند توجه کنند که الان شرایط گله نیست ، با این گونه برخورد ها دلسرد نشوید . هدف شخص نیست بلکه هدف پیروزی یک جریان است و تا آنجایی که می شود برنامه هایی را طراحی کنید و کارهایی را انجام دهید که با ستاد یا با افرادی که آنجا هستند اصطکاک نداشته باشید. 

در مورد مهندس موسوی ، ایشان به لحاظ شخصیت فردی از جنبه های انسانی ، اخلاقی، معنوی و فکری ، انسانی فرهیخته ، خوب و قابل قبول در سطح عالی است. در رعایت حقوق دیگران چه در مسائل فردی و چه در جامعه و در ارتباط با حقوق شهروندی بسیار مقید و دقیق است . پاک و منزه وارد حکومت شد و پاک و منزه از حکومت و مسئولیت خارج شد . اخلاق دینی چیزی است که ما امروز خیلی خیلی به آن نیاز داریم . بعد از 30 سال نیازمندیم به کسانی که وارد قدرت شوند و پاک و منزه وارد شوند و پاک و منزه خارج شوند . آقای خاتمی هم همین گونه هشت سال رئیس جمهور بود ، با همان احوال یعنی پاک و منزه و با صداقت وارد شد و همان گونه خارج شد . یکی از دلایل محبوبیت ایشان نزد مردم همین بود . البته ایشان جزو مدیران موفق بود ولی این شاخصه پاکی و صداقت ایشان برجسته بود و مردم اینها را خوب می فهمند . مَثَل این افراد مثل آن کسی است که از اولیاء  خدا بود و روی آب راه می رفت ولی پایش تر نمی شد . کسی که هشت سال در ریاست جمهوری است یا کسی که هشت سال در نخست وزیری باشد و وقتی خارج می شود پایش تر نشده باشد مصداق واقعی آن چیزی است که به صورت مَثَل آمده است ، به خصوص وقتی مقایسه می کنیم این افراد را با دیگران، می بینیم بعضی ها آب از فرق سرشان هم گذشته است .

مهندس موسوی ،از جنبه مدیریتی، توانا و صبور هستند و در مقابل حوادث سنگین ، صبر و پر حوصلگی خود را از دست نمی دهند و دست به تصمیمات عجولانه واز روی دستپاچگی نمی زنند . ایشان بسیار با ظرفیت اند .  شخصیت ایشان به گونه یی است که افراد لایق ، کاردان و خوب دور وی جمع می شوند ، حال آنکه بعضی  این گونه نیستند و از نخبگان دعوت می کنند و آنها نمی آیند . او اگر از نخبه ترین افراد دعوت کند همه با او با رغبت کار می کنند . این امتیازی است که بعضی ها دارند و بعضی ها ندارند .

و اما سؤال شما در رابطه با اصلاحات ، باید عرض کنم بحث اصلاحات در نظر بعضی از افراد تعریف روشنی ندارد . گاهی به ذهن بعضی  متبادر می شود هر کس که نسبت به وضع موجود رادیکال تر باشد اصلاح طلب تر است . من تقریباً دو هفته پیش در دیدار با عده یی از دوستان به بعضی از اصول اصلاحات اشاره کردم و توضیح دادم و الان توضیح کوتاه دیگری می دهم . اگر توجه کنید همه ما در حال تغییر هستیم « العالَم متغیر» ؛ دنیا در حال تغییر است ، همه گونه تغییر ، حال اگر کسی بخواهد در نقطه یی ثابت بماند از قافله  تغییرات عقب می ماند ولی کسی که با تغییرات همراه باشد موفق است .

ما نباید در اداره امور کشور چیزهایی را که 30 سال پیش برای اداره کشور در آن زمان مهم بوده ولی آلان نیست به کار ببندیم . تغییرات این 30 سال را ببینیم ؛ تغییرات جهانی ، تغییر نسل ، نرخ باسوادی و تعداد دانشجویان ؛ این  اتفاقات همه اش تغییر است ، تغییر در نرخ رشد جمعیت ، تغییر در سن متوسط جامعه و دهها وصدها تغییر  دیگر در داخل و در سطح جهانی . متناسب با این تغییرات مدیریت نیز باید تغییر کند . اصلاح طلب آن کسی است که با توجه و متناسب با  این تغییرات در مدیریت ایجاد تغییر کند . ولی آقایان با مدیریت عهد قاجار کشور و حتی دنیا را می خواهند مدیریت کنند  !!!

30 سال است جمهوری اسلامی تأسیس شده است . ظرف 26 سال همه آنهایی که دلسوخته انقلاب بودند مدیریت کردند و کشور را به نقطه ای رسانده بودند که کشور به سمت توسعه و پیشرفت در حرکت بود. 

ولی یک نفر بیاید و بگوید همه اینها غلط بوده است و آنها خائن ، خود باخته و دنیا طلب بوده اند و برگردیم به عقب . به جای آنکه به جلو حرکت کنند به عقب برگشتند و متأسفانه نام این عقبگرد را هم گذاشتند بازگشت به اصول انقلاب و بازگشت به خط امام .

امام پس از پیروزی انقلاب ،حتی با همه فساد رژیم سابق ، سازمان مدیریت سابق را منحل نکردند بلکه در یک دسته از آنها و در شرایط آنها تغییر بوجود آوردند. پس از پیروزی انقلاب با همه بی اعتمادی به رژیم گذشته نیامدند از نو یک سیستم جدید اجرائی پایه گذاری کنند . امام ارتش را منحل نکرد که آن را اصلاح کرد . کسی بیاید و تمام 26 سال دستاورد انقلاب را زیر سؤال ببرد و بگوید از نو شروع کنیم ! از کجا ؟با کدام تجربه ؟! با کدام تصمیم برخاسته از خرد جمعی ؟! کشور که موش آزمایشگاهی نیست .