سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

از اعتماد ملی

جنبش دانشجویی و انتخابات

انتخابات در ایران پدیده‌ها و رویدادهای جدیدی را با خود به ارمغان می‌آورد که یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری نیز نشانه‌های این نوگرایی در اندیشه‌ها، دیدگاه‌ها و انتخاب‌ها به وضوح به چشم می‌خورد. شاید دو ماه قبل فضای گرایش‌های انتخاباتی در جبهه اصلاحات مبهم یا تکراری و سنتی بود و در حقیقت رویکرد، جریانات سیاسی، صرفا به اعتبار بخشی از افکار عامه مردم شکل می‌گرفت و به همین دلیل هم بعد از کناره‌گیری سیدمحمد خاتمی و ورود میرحسین موسوی آن نگاه سنتی و کهنه صحه بر این روال رایج گذاشت و برخی عناصر برجسته این گروه‌ها نیز به‌رغم تصمیم تشکیلاتی احزابشان اقدام به حمایت از آقای کروبی کردند و در آن روزها تنها استدلال گروه‌ها میزان را‌ی‌آوری بود نه آرمان‌ها و اهداف اصلاح‌طلبی. در حقیقت گروه‌های سیاسی اصلاح‌طلب اولویت اول انتخاب را به رای‌آوری اختصاص دادند و ماندگاری اندیشه‌های اصلاح‌طلبی را در اولویت‌های بعدی منظور کردند.
این هم پدیده جدید و اقدامی تازه بود، البته یک پارادوکس رخ داده و قاعدتا آثار و نتایج مختص خود را نیز بر جا خواهد گذاشت، اما بخش عمده هواداران اصلاحات که ریشه در جنبش دانشجویی داشت و دانشجویان بودند که پایه‌گذار حرکت عظیم دوم خرداد را پی‌ریزی کردند، در این انتخابات نیز فارغ از اینکه گروه‌های اصلاح‌طلب به کدام سو جهت‌گیری می‌کنند با صبوری به نظاره نشستند و معیار و میزان انتخاب خود را صرفا در چارچوب آرمان‌های اصلاح‌طلبی کاملا پوشانیده است، به نحوی که شیخ اصلاحات پا در هر دانشگاهی که می‌گذارد با استقبال کم‌نظیر دانشجویان مواجه می‌گردد.
سوالی که به ذهن می‌رسد این است که چه اتفاقی افتاده! و چرا دانشجو با نگاه اولویت دادن به میزان رای‌آوری فاصله گرفته است و خود را مماس با اندیشه‌های اصلاح‌طلبی می‌خواند و شخصیت شیخ اصلاحات را بارزترین نمونه آرمان‌های خود در شرایط کنونی تشخیص داده است. اساس شالوده و شاه‌بیت تب و تاب‌های سیاسی دانشجو با ادراک امروزی برخی سیاسیون متفاوت است.