سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

ارادت به سه گروه

کروبی: به سه گروه ارادت دارم
دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان این‌که " اعتقاد من این است که مشکل اصلاح‌طلبان اجماع یا عدم اجماع نیست" گفت:‌ آن‌چه مهم است این است که همدیگر را تخریب و تضعیف نکنیم و علیه یکدیگر کار نکنیم.

ایسنا: دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان این‌که " اعتقاد من این است که مشکل اصلاح‌طلبان اجماع یا عدم اجماع نیست" گفت:‌ آن‌چه مهم است این است که همدیگر را تخریب و تضعیف نکنیم و علیه یکدیگر کار نکنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی کروبی در سی‌و چهارمین نشست عمومی مجمع نمایندگان ادوار همچنین با اشاره به بحث‌های مربوط به کاندیداتوری مهندس موسوی اظهار کرد:‌ من بسیار از این مساله استقبال می‌کنم.

وی افزود: به نظر من هرکس که می‌خواهد باید بیاید و ستادهای خود را راه بیاندازد و کار کند. مردم در زمان تصمیم‌گیری می‌دانند که چه کار کنند و ما نباید برای آن‌ها تعیین تکلیف کنیم. آن‌کس که مردم بخواهند، همان فرد پیروز خواهد شد پس باید بگذاریم افراد بیایند و حرف خود را بزنند و ما هم برای صلاحیت‌های‌شان تلاش کنیم.

وی با اشاره به انتخاب کرباسچی به عنوان رییس ستاد انتخاباتی خود تصریح کرد: حتی آقای کرباسچی که الان آمده و مسوولیت ستاد مرا قبول کرده است هم اگر شرایط را دید و میل داشت به صحنه بیاید چه عیب دارد؟ من برای این حرف‌ها که می‌زنم دلیل دارم و بعدا این دلایل را توضیح خواهم داد.

دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت: من در بخش‌های سیاسی به سه گروه ارادت خاصی دارم؛ اول دوستانی که در دوران انقلاب با هم در زندان بودیم، دوم طبقه روحانیون و سوم نمایندگان ادوار مختلف مجلس.

کروبی در تشریح اهمیت گروه سوم اظهار کرد: نمایندگان گذشته و فعلی مجلس از جمله گروه‌های تاثیرگذار در انتخابات هستند و می‌توانند در بین مردم نیز موثر باشند. این نماینده‌ها بارها از مردم رای اعتماد گرفتند و در میان آن‌ها بوده‌اند و می‌توانند بر روی آرای آن‌ها موثر باشند.

وی خاطرنشان کرد: مقطع امروز آن‌قدر حساس، ظریف و خطیر است که با همه‌ فراز و نشیب‌های دهه بعد از انقلاب، این دوره از همه سخت‌تر و دشوارتر است و اگر نخواهیم بگوییم دشوارتر، باید بگوییم حساس‌تر و پیچیده‌تر است و واقعیت‌نگری بیشتری می‌طلبد.

وی معتقد است: امروز جریان و اندیشه‌ای رشد کرده و روز به روز هم در جاهای مختلف پنجه می‌افکند که این تفکر و اندیشه خاص و نگران کننده است. بحث این نیست که کدام جریان پیروز می‌شود و کدام جریان شکست می‌خورد. بعد از رحلت امام (ره) آقای هاشمی رفسنجانی رییس‌جمهور شد و ما هم به ایشان کمک کردیم و در دور دوم هم با وجود این‌که جمعی حمایت نکردند ولی باز هم ایشان رییس‌جمهور شدند.
 
بعد هم ماجرای آقای ناطق نوری، ری‌شهری و مرحوم زواره‌ای پیش آمد. در آن زمان رقیب اصلی ما آقای ناطق نوری بود که از نظر گرایشی به ما چپ و به او راست می‌گفتند. آقای ناطق چهره‌ای با سابقه بود که گرایش خاص خود را داشت و اساسا لازمه‌ جامعه‌ای که می‌خواهد انتخابات انجام دهد وجود سلیقه‌های مختلف است. آقای ری‌شهری هم فردی شناخته شده و باسابقه بود و رقابت بدین ترتیب شکل گرفت. هر گروهی پیروز شود، طییعی است که رشد اندیشه‌های آن‌ها بیشتر می‌شود و مدیران بیشتری از آن‌ها بر سر کار خواهد بود، ولی امروز مساله‌ این نیست بلکه مساله این است که اندیشه‌ای بر سر کار آمده که صحنه‌ها بر مردم و قشرهای مختلف اعم از متفکر، اندیشمند تا روحانی و هنرمند سخت شده است.

کروبی در ادامه به سفر اخیر خود و برخی ممانعت‌ها از سخنرانی‌اش در برخی اماکن اشاره کرد و افزود: امروز سخن از بینشی است که در حال میدان‌دار شدن است برای مثال هنرمندان ما حتی مذهبی‌های آن‌ها هم می‌گویند صحنه و عرصه بر ما تنگ شده است. مساله کتاب و ممیزی هم مشکل دیگری است که وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به نامه‌ خود به دراویش اظهار کرد: نامه‌ای که من به برای درویش‌ها نوشتم به شدت برای من ضرر دارد و اگر می‌خواستم سیاسی عمل کنم آن‌قدر فهم سیاسی داشتم، بیش از انتخابات این کار را نکنم ولی من دیدم عده‌ای دارند در این کشور زندگی می‌کنند و حقوق شهروندی دارند و نباید این رفتار با آن‌ها شود. یک بار هم نامه‌ای به من دادند که وقتی خواندم واقعا شب خوابم نمی‌برد؛ چراکه در آن نامه شرح داده شده بود که چه رفتاری با آن‌ها شده است و من تعجب کردم و بسیار ناراحت شدم که چرا باید چنین اتفاقاتی بیفتد.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که " سرنوشت با انتخابات عوض می‌شود" تصریح کرد: زمینه این مساله در مردم وجود دارد. راه اصلاحی همین است که با حضور در پای صندوق‌های رای در انتخابات شرکت کنیم. امروز حتی صحنه به نیروهای راست هم تنگ شده است و اصلا این گروه‌بندی‌ها به هم ریخته است.

دبیرکل حزب اعتماد ملی با اشاره به وضعیت برخی دانشجویان گفت: من همیشه با وضع دانشجویان آشنا بودم و تعجب می‌کنم که چگونه چنین رفتارهایی با برخی از دانشجویان می‌کنند به طوری که کاملا در سطح دانشگاه‌ها فشارها را بیشتر می‌توان دید. امروز حتی گروه‌هایی مثل برخی دانشجویان که قبلا می‌گفتند باید انتخابات را تحریم کنیم به حرف من رسیدند که با شرکت نکردن در انتخابات هیچ چیز عوض نمی‌شود ولی الان که همه می‌گویند که باید پای صندوق‌های رای بیاییم، فشارها را باز هم بیشتر کرده‌اند.