سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

حماقت در حمله

گزارش اختصاصی آینده از درون اجلاس:
تحریم و حمله به ایران، سوژه بگومگوی لابیستهای اسرائیل و آمریکا
از 8 پنل کاری تشکیل شده، 6 پنل به بررسی تحولات ایران و ارتباط آن با اسرائیل اختصاص داشت... نصف نمایندگان مجلسین آمریکا در کنفرانس حضور داشتند.. آنچه در دو پانل محرمانه ایپک گذشت، موضوع نحوه فعالیت این گروه جهت ترغیب دولت آمریکا به عملیات نظامی علیه ایران برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران بوده
خبرنگار "آینده" در واشنگتن، در گزارشی از جلسه اخیر اعضای لابی صهیونیستهای آمریکا (ایپک) اعلام کرد: موضوع ایران در صدر پنلهای برگزاری اجلاس ایپک بود.

براساس این گزارش، از هشت پنل کاری تشکیل شده در اجلاس 2009، شش پنل آن به موضوع بررسی تحولات ایران و ارتباط آن با اسرائیل و تنها دو پنل به موضوع رابطه اسرائیل و فلسطین و صلح خاورمیانه همچنین تاریخچه درگیری‌های اسرائیلی‌ها با فلسطینیان اختصاص داشت.

عکس از نیویورک تایمز


در طول روز، شرکت کنندگان در اجلاس سالیانه هر کدام به تناوب یکی از این پانلها را انتخاب می‌کردند و حدود 6500 نفر در این اجلاس شرکت کرده بودند و حدودا نصف نمایندگان مجلسین آمریکا نیز در این کنفرانس حضور داشتند. اگرچه به واسطه جاسوسی بعضی مقامات رسمی ایپک از آمریکا برای اسرائیل، این سازمان تحت فشارهای زیادی قرار داشته، اما آنها در این جلسه تا اندازه ای خواسته بودند این نابسامانی را مرتفع کنند.

در این اجلاس، جو بایدن، معاون اول رئیس جمهوری آمریکا به همراه شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل و سناتور جان کری و سخنگوی پیشین کاخ سفید آقای نوت گینگریج و چندین رهبر کنگره آمریکا سخنرانی کردند و همچنین نتانیاهو از طریق ویدئو کنفرانس صحبت کرد و خانم زیپی لیونی و رئیس اداری کاخ سفید آمریکا، آبراهام امانوئل در جلسه علنی حضور داشتند.

در این اجلاس چندین پانل خصوصی و کلی وجود داشت که جز اعضای پانل که از قبل مشخص شده بودند، کسی حق شرکت نداشت و پشت درهای بسته انجام گرفتند.

در پانلهای خصوصی موضوع لایحه ای-آر-پی-اس-آ دارای اولویت بود که در زمینه فراوردهای نفتی و پالایشی و لزوم تحریم ایران در این زمینه مورد بحث بوده است.

در روز سه‌شنبه، بحث عمده در مورد این تحریم و تلاش برای قانع کردن اعضای کنگره آمریکا جهت تصویب لایحه و همچنین چگونگی انجام تحریم علیه کمپانیهای اروپایی و آسیایی بود که با ایران فعالیت می کنند. اگرچه آیپک اعتقاد دارد این تحریمها قدرت دیپلماسی دولت اوباما را افزایش می‌دهد، اما گروههای دیگر هوادار اسرائیل، مشابه جی استریت و "آمریکایی‌ها برای صلح" با این لایحه مخالفند و اعتقاد دارند این موضوع یک پیام دوگانه از طریق دیپلماسی ایجاد می کند.

اغلب سخنرانان در کنفرانس اخطار کردند دولت اوباما بایستی در زمینه پیشروی مذاکرات با ایران براساس دیپلماسی  با احتیاط صحبت کند، اما اگر این موضوع در کوتاه مدت جواب نداد، بایستی اقدامات سخت تری علیه تهران انجام داد.
 
در این زمینه سناتور جان کیل، یکی از سناتورهای آمریکایی حامی لایحه با فراخوانی به اینکه یک تاریخ مشخص و کوتاه به ایران داده شود، این موضوع را مورد بحث قرار داد و گفت که پایان تابستان وقت مناسبی در این زمینه است.