سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

از اعتماد ملی

باشگاه خوانندگان

چگونه نظارت استصوابی را
تغییر می‌دهید؟
شهروند تهران: آقای کروبی در بیانیه حقوق شهروندی خود از حذف نظارت استصوابی صحبت کرده‌اند لطفا پاسخ دهند که در صورت بردن لایحه به مجلس و تصویب آن با توجه به موانع قانونی آن چه راهکاری برای این لایحه دارند سوالات و پاسخ‌ها و راهکارهای ایشان می‌تواند در جلب آرای ایشان موثر باشد.
برای حذف نظارت استصوابی پیش از ارائه هرگونه لایحه به مجلس باید به رایزنی پرداخت. سیاست کروبی سیاست رایزنی است. در این سیاست، دولت، مجلس، شورای نگهبان و نیز فعالان مستقل سیاسی و کسانی که حقوق آنها در اثر نظارت استصوابی شورای نگهبان نادیده گرفته شده در یک نشست مشترک باید طرح جامع نظام انتخابات را تهیه کنند. حقوقدانان مستقل معتقدند ابهام قانون فعلی انتخابات فراتر از بحث نظارت استصوابی است در واقع نظارت استصوابی یکی از مشکلات انتخابات آزاد در ایران است نه همه آن. در طرح جایگزین باید قانونی تدوین شود که ضمن رعایت حدود قانونی وظایف شورای نگهبان از حقوق شهروندان هم پاسداری شود. بدیهی است مراحلی مانند رایزنی با شورای نگهبان و مجلس در مرحله اول مورد توجه قرار می‌گیرد و در ادامه اگر نتوان با شواری نگهبان به تفاهم رسید، نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام در این‌باره برجسته خواهد بود و در صورتی که این راهکار هم نتوانست نظر مردم را تامین کند می‌تواند از ابزارهای مقرر در قانون اساسی مانند همه پرسی استفاده کرد و اصولا نوع نظارت بر انتخابات را در صورت بن‌بست راهکارهای پارلمانی می‌توان از موارد بازنگری در قانون اساسی قلمداد کرد.

برای حق‌التدریس‌ها چه می‌کنید؟
شهروند- سیستان‌وبلوچستان: آیا آقای کروبی برای حق‌التدریسانی که مدت 7سال است با حقوق 170 هزارتومان در دورترین مناطق کشور با کمترین امکانات بدون داشتن بیمه و مزایا تدریس می‌کنند برنامه‌ای دارند؟
همانگونه که شما هم اشاره کرده‌اید، در اثر سیاست‌های نادرستی که به‌خصوص در دولت نهم صورت گرفته است. تعداد زیادی از هموطنان ما دچار معضلی که شما هم اشاره کرده‌اید،‌هستند. بخشی از این مشکلات ساختاری است و بخشی از آن در اثر سوءمدیریت به وجود آمده است. ما به تعهداتی که دولت وعده داده است، تا حد امکان پایبند خواهیم بود اما سعی می‌کنیم تا زمانی که مشکل کسری‌ بودجه آموزش‌و‌پرورش را برطرف نکرده‌ایم، تعهد جدیدی ندهیم