سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

مسئله انحلال یا عدم انحلال شورای شهر

بسم الله الرحمن الرحیم

 

این روزها و ماهها علاوه بر ملتهب بودن فضای سیاسی و اقتصادی خاورمیانه، در حوزه بین الملل بخاطر جنگ ناجوانمردانه رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی، در داخل کشور و در شهر کرمانشاه اما بحث به یک اختلاف داخلی شهر کرمانشاه گره خورده است و توجه ها به این سمت وسو سوق پیدا کرده است، 

انحلال شورای اسلامی کرمانشاه، بحثی که به تناوب در اکثر دوره های شورا مطرح بوده است و اگر چنین پیش برود بعدها هم این اختلاف گسترش پیدا می کند، و در این بین تنها مردم رنج کشیده و فقیر شهر که با هزاران امید و آرزو به پای صندوق های رأی آمده تا نماینده ای را به شورای شهر روانه کنند که بتواند مشکلاتشان را حل نماید. ضرر خواهند کرد که هم بودجه هایی که به عنوان مالیات از آنها گرفته شده و برای انتخابات هزینه شده هم منتخبینی ناکارآمد داشته  و هم امید به بهتر شدن را از دست داده اند.

 

اما مشکل کار کجاست؟ 

طبق قانون اگر اعضاء به وظیفه خود عمل نکنند فرمانداری می تواند از آنان به حل اختلاف شکایت کند تا موضوع را بررسی نمایند، حال این شوا طبق فرمایش فرماندار محترم هم به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و هم چندین بار برای جلسه دعوت شده اند حضورشان به حد  نصاب نرسیده ، ایسنا  کد خبر 43071511527به هر حال این تخلف از قانون و عدم حضور این منتخبین برای چیست؟ آیا دغدغه ها و وعده هایی که در انتخابات داده بودند فراموش کرده اند، یا فکر می کنند مردم فراموش کرده اند؟  

 خدمات مخلصانه ای که بعضی از اعضای شورای شهر انجام داده و می دهند و خدمات کلی اعضای شورای شهر را نباید نادیده گرفت،

 اما مشکلی که هست و جامعه ما به آن کمتر توجه می کند این استکه در جامعه، حل مشکل را به گفتگو و به نتیجه رسیدن آن را نمی سپاریم، با گفتگو بین افراد چه در سطح خانواده و چه در سطح اجتماع می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد، هر چند بعضی در خانواده ها و جامعه هستند که پذیرش گفتگو برایشان بی معناست و تنها آنچه در ذهن دارند را راه نجات می دانند، اما باید یاد بگیریم به این سبک و سیاق مشکل را حل کنیم، و این نیاز به تمرین و تکرار است،  تنها به آزادی اندیشه لفظی بسنده نکنیم، بارها و بارها این اصل را تمرین کنیم و از دوران دبستان و دبیرستان و دانشگاه این صفت نیکو که مورد توصیه قرآن ( ...فیتبعون احسنه...) نیز هست بیازماییم. به نحوی که در هر کاری و شورایی بدون در نظر گرفتن منفعت خود و اطرافیان به آن تن دهیم و عمل نماییم. تا به تعبیر امیرالمومنین به عقل خود بیافزاییم.

نکته دوم اینکه در هنگام انتخابات و شرایط انتخاب شونده ها این باشد که یک طرح کلی قابل اجرا در دو سال اول را برای شهر و جامعه خویش ارائه دهند، که طرح صرفا به نفع اطرافیان نباشد و با رعایت قوانین  ساخت وساز، فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی ، محیط زیستی و شهری و استانی مفید واقع شود تا هر کسی که صرفا می تواند رای بخرد(شائبه ای که معمولا وجود دارد)  وارد مجالس شورا  نشود و در واقع جامعه یک قدم به جلو باشد برای مطالبه گری و خواستن جلسات منتخبین خود در اتاق های شیشه ای و شفاف، 

نکته سوم همه دست اندرکاران این امور باید، پاسخگو باشند، چه ناظرانی که نامزدهای انتخاباتی از فیلتر آنان میگذرند، چه کسانی که مسئولیت بالاتری در قانون گذاری دارند و چه این شخص منتخب که از اعتماد مردم سوء استفاده کرده و تمام تلاش او ساختن دنیایی بهتر برای خود و اطرافیانش است، و چه مردمی که تنها بخاطر حل مشکل یک شبه خود، به شخصی خاص رای می دهند، چنانکه شنیده شده گاهی بعضی از افراد تنها بخاطر پیشیزی پول نقد!! سرنوشت خود و بچه های خود را به کسی می سپارند که صدها برابر آن در آینده ضرر خواهند کرد. 

یکی از خصوصیات شورا گفتگو است و به دنبال حل مشکل رفتن است نه اسکات خصم که کار جدل بی خود و بی نتیجه است، و جدل گرفتن توان و نیروی جامعه و مسئولان بخاطر مباحث الکی و پیش و پا  افتاده که چرا فلانی، فلان امتیاز را گرفته و من نگیرم، یا چرا حامی فلان شخص به انبوه سازی برسد و حامی من نرسد؟!! 

این خصوصیت اخلاقی لازمه کار از کودکی و دبستان و دبیرستان و دانشگاه است تا مثل پیامبر مکرم اسلام امین باشیم قبل از آنکه مسئولیتی پذیرفته باشیم و در هنگامه روبرو شدن با پیشنهادهای خوب به دنبال این نباشیم چه کسی گفته تا مخالفت یا موافقت کنیم! بلکه به دنبال این باشیم که چه چیزی گفته و چه منطقی دارد تا منطقش را قبول یا رد کنیم. 

نه انحلال شهر به نفع شهر است، نه شرکت نکردن در جلسات به نفع جامعه  است و نه ادامه این روند می تواند مشکلات جامعه زخم دیده کرمانشاه درمان کند.