حمله آرمین به مرتضوی
آرمین با اشاره به مرگ زهرا کاظمی؛
شایسته نیست حیثیت و آبروی نظام هزینهی حفظ افراد و دفاع از اعمال غیرمسولانهی آنها شود
یکشنبه 29 تیر 1382
محسن آرمین، نایب رییس مجلس گفت: قاضی مرتضوی و حامیانش باید برکنار و در دادگاه به اعمال آنها رسیدگی شود.
محسن آرمین نمایندهی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق قبل از دستور امروز خود با اشاره به بازداشتهای متعدد در هفتههای اخیر گفت: با این مسایل میتوانید دربارهی تبلیغات مخالفان علیه مجلس ششم بهتر قضاوت کنید، و دریابید آرامشی که این جماعت شما را به آن میخوانند چه آرامشی است، و چرا مجلس ششم چنین خشم و کینهی آنها را بر انگیخته است، و دریابید که وقتی آنها در تعطیلی دو هفتهای مجلس با مردم و فرهیختگان ملت چنین میکنند اگر مجلس اصلاحات نبود چه میکردند.
وی ادامه داد: با آنچه طی این دو هفته رخ داد هم چهرهی توطئهگران و فتنهگران آشنا شده، هم اهمیت نقش و حضور مجلس مردم برای مقابله با توطئهها نمایانتر شده است.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه اظهار داشت: در حوادث دو هفتهی اخیر که به آن اشاره شد نام یک تن بیش از دیگران به چشم میخورد “ قاضی مرتضوی“.
زهرا کاظمی خبرنگار تبعهی کشور کانادا را روز دوم تیرماه در مقابل زندان اوین و هنگامی که در حال گرفتن عکس از خانوادههای بازداشتشدگان بود، با ضرب و شتم دستگیر میشود، قاضی مرتضوی به جای رعایت حریم خبرنگاری و توجه به آبرو و حیثیت کشور و بهانه ندادن به مخالفان نظام و برخورد با ماموران متخلفی که این خبرنگار را مورد ضرب و شتم قرار دادند حکم بازداشت وی را صادر میکند، پس از دو روز بازجویی به دلیل نامعلومی وی را به نیروی انتظامی تحویل میدهند. زهرا کاظمی به بازجویان نیروی انتظامی میگوید که به هنگام بازجویی در دادستانی، به ویژه از ناحیهی سر مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. بعد از ظهر همان روز وی به دستور قاضی مرتضوی به دادستانی اوین عودت داده میشود، و پس از چند ساعت از وزارت اطلاعات میخواهند که او را تحویل بگیرند.
آرمین گفت: به گفتهی مقامات وزارت اطلاعات این وزارت اعلام میکند که بازداشت وی ضرورت ندارد، و ایشان را به محل اقامت خود بفرستید، و ما در همانجا از او بازجویی میکنیم، ولی قاضی مرتضوی نمیپذیرد. زهرا کاظمی به هنگام بازجویی ابراز ناراحتی میکند، 5 تیر ماه ساعت 12 شب وی را به بیمارستان منتقل میکنند و ساعت 6 صبح روز بعد حالش وخیم و به علت خونریزی مغزی به حالت کما رفته و دچار مرگ مغزی میشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: وقتی که خانوادهی وی به زندان مراجعه میکنند دیگر از ادعای جاسوسی وی خبری نیست و تنها چیزی که میشنوند این است که وی در بیمارستان است، «ما کاری به او نداریم بروید و او را از بیمارستان ببرید». زهرا کاظمی تا روز 19 تیرماه علیرغم مرگ مغزی زیر دستگاه تنفس مصنوعی نگهداری میشود و پس از این تاریخ مرگ وی اعلام میگردد.
وی تصریح کرد: قاضی مرتضوی پس از درگذشت وی خارج از حیطهی مسوولیت و بدون اطلاع به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل رسانههای خارجی این وزارت را احضار و از وی میخواهد طی مصاحبهای فوت وی را به علت سکتهی مغزی اعلام کند. وی پس از مصاحبه مدیر کل مذکور چند بار با خبرگزاری تماس میگیرد تا خبر فوت را سریعا اعلام کند.
نمایندهی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اینجا باید گفت ادعای اعتراف دانشجویان نیز داستانی شنیدنی دارد که خوب است از زبان صفاییفراهانی شنیده شود تا معلوم شود این اعتراضات چه میزان معتبر است و بنده در اینجا از رییس مجلس میخواهم که جلسهای را به شنیدن گزارش صفایی فراهانی اختصاص دهد و در صورتی که این جلسه تشکیل نشود بنده آنچه را که شنیدهام به خبرنگاران میگویم.
وی خاطرنشان کرد: میدانیم که قاضی مرتضوی در سطحی نیست که بتواند بدون پشتوانه دست به چنین اقداماتی بزند، اما روی سخنم با شما است، این اعمال خودسرانه و غیرمسولانه در صورت سکوت من و شما در این حد باقی نخواهد ماند، نتیجهی سکوت یا بیاعتنایی پیشینیان ما در همین مجلس نسبت به اقداامات سعید امانی و ….. به فاجعهی قتلهای زنجیرهای انجامید، و کشور را تا حد یک بحران بزرگ پیش برد و ضربهای به اعتبار نظام وارد کرد که جبران آن ممکن نیست.
وی گفت: اگر امروز ترس و بیم خود را فقط به نام آبروی نظام توجیه کنید فردا با فاجعهای همانند قتلهای زنجیرهای مواجه خواهید شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اکنون نشریات ما از بیم توقیف به دست قاضی مرتضوی به روزی افتادند که تیتر اول خود را نیز به دستور او تنظیم میکنند. قاضی مرتضوی باید پاسخ دهد که چرا زهرا کاظمی را بازداشت کرده و به چه استنادی آن را متهم به جاسوسی کرده است؟ به رییس جمهور عرض میکنم این که هیات منصوب شما اگر گزارش دهند که علت مرگ این خبرنگار مغز مرگی بوده کافی است، اما باید معلوم شود که چرا مرتضوی مدیر کل دولت شما را ساعتها احضار و موظف به مصاحبه میکند؟ چرا قاضی مرتضوی پس از شنیدن خبر در گذشت متهم برای شناسایی عاملان احتمالی مرگ وی دستور به بازجویی و دستگیری بازجویان نمیدهند؟
آرمین تاکید کرد: باید مشخص شود که چرا شخصی را به عنوان دادستانی تهران انتخاب میکنند که به چیزی جز بازداشت افراد نمیاندیشند؟ چرا علیرغم اینکه مرتضوی در دادگاه انتظامی قضات به خاطر تخلفات متعدد محکوم شده نه تنها جلوی اجرای حکم محکومیت وی گرفته میشود، بلکه به دادستانی تهران منصوب میشود؟ چرا علیرغم وجود قضات با تجربه و شریف در قوهی قضاییه جوانی که سابقهای در انقلاب ندارد و احکامش در دوران قضاوت بدون استثنا نقض شده است، باید به چنین مقامی منصوب شود؟
نمایندهی مردم تهران افزود: چنین رفتاری برای هرکس قابل تحمل باشد برای فرزندان راستین امام(ره) و کسانی که ندای آن مرغ حق همچنان در گوششان طنینانداز است قابل تحمل نیست، پس به نام خداوند متعال و برای رضای او در دفاع از استقلال و کیان نظام و پاسداری از آزادیهای قانونی ملت اعلام میکنم قاضی مرتضوی و حامیانش باید برکنار و در دادگاه به اعمال آنها رسیدگی شود.
وی گفت: شایسته نیست حیثیت و آبروی نظام هزینهی حفظ افراد و دفاع از اعمال غیرمسولانهی آنها شود.
آرمین در پایان اظهار داشت: قاضی مرتضوی به دلایلی که عرض شده عادل نیست، و تصمیمات و احکامش دربارهی افراد غیرقانونی و فاقد اعتبار است. اناالله و انا الیه راجعون و ما توفیق الا با الله عزیزالحکیم.
در پایان نطق آرمین تمامی نمایندگان با گفتن احسنت سخن وی را تایید کردند، البته محمدمحمدی نمایندهی مردم سلسله و دلفان با صدای بلند اعتراض خود به این نطق را اعلام کرد. [منبع: ایسنا]
بیشتر: پایگاه خبری انصاف: چرا به هشدار سال 82 درباره مرتضوی توجه نشد؟