اعلام موضع اصلاح طلبان راجع به انتخابات مجلس نهم
اعلام مواضع شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در خصوص انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی
رییس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفتگو با خبر نگاران: اصلاحطلبان در انتخابات از کسی حمایت نمیکنند
روزنامه شرق.چهارشنبه 1390/9/23
شرق – نفیسه زارعکهن: سرانجام پس از فرازوفرودهای بسیار و جلسههای برگزار شده و جلسههایی که اجازه برگزاری پیدا نکردند، اصلاحطلبان تصمیم خود برای انتخابات مجلس نهم را اتخاذ کردند. قرار بود این طیف سیاسی روز عید غدیر، همایشی برگزار کنند و در آن حضور یا عدم حضور و شرایط خود برای انتخابات مجلس نهم را بررسی کنند، اما نه به آن و نه به پیشهمایش قبلش که قرار بود درونگروهی و خصوصی برگزار شود، مجوز داده نشد. این شد که یک ماهی از موعد همایشی که قرار بود برگزار شود گذشت و در نهایت روز پیش علی محمد غریبانی، رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از سوی این شورا اعلام کرد که: اصلاحطلبان نه در انتخابات فهرست خواهند داد و نه از کسی حمایت میکنند.
تصمیمگیری اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات مجلس پیشرو به کجا انجامید؟
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در حال حاضر در موقعیتی حساس و سرنوشتساز قرار گرفته و بر این امر نیز واقف است که کوچکترین اشتباه در برنامهریزیهای اصلاحطلبان و روند کار خود یا لغزش و انحراف از چارچوب اصول اصلاحطلبی یا اشتباه در مدیریت، موجب شکست شده و از نظر آیندگان غیرقابل بخشش خواهد بود. از این رو این شورا خود را موظف میداند ضمن حفظ و برقراری اتحاد و اتفاق میان اصلاحطلبان و مستحکمتر کردن رابطه آنها کاملا ظریف و هوشمندانه برنامهریزی کرده و بهگونهای عمل کند تا اجازه سوءاستفاده، بهانهجویی و فرصتطلبی را به احدی ندهد.
به این ترتیب تصمیم جبهه اصلاحات برای حضور در انتخابات چیست؟
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با بررسی این موضوع در دو جلسه اخیر خود به این جمعبندی رسید که در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی فهرست انتخاباتی نداشته باشد و از کسی حمایت نکند.
دلیل اتخاذ چنین تصمیمی از سوی جبهه اصلاحات چه بود؟
ببینید شورای هماهنگی اصلاحطلبان با وجود تمام تلاشها، کوششها و اقدامات جدی خود اگرچه میخواست در یک فضای مناسب مشارکت و حضور فعال داشته باشد متاسفانه پس از ماهها انتظار هر روز به عناوین مختلف از طرف جریان مقابل مورد هجمه قرار گرفت تا جایی که برگزاری پیشهمایش هماندیشی درونگروهی را بر آنها نیز برنتابیده و به صراحت گفته شد: «اصلاحطلبان توبه هم کنند پذیرفته نیست.»
یعنی این موضوع حضوری مطرح شد؟
دیگر نیازی به مطرح شدن حضوری نیست. وقتی در رسانهها و تریبونهای خود مطرح میکنند دیگر چه حاجت به گفتن. وقتی یک پیشهمایش کوچک درونگروهی تحمل نمیشود دیگر به گفتن نیازی نیست.
پس رایزنی انجام نشده است؟
به هرحال، هم پیغام و پسغام بوده و هم برخی رایزنیها انجام شده، اما ترجیح این است در موقعیتی دیگر مطرح شود.
با این وصف شورای هماهنگی اصلاحات علت عدم معرفی فهرست را به طور کلی در چه میداند؟
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات چون، عرصه و میدان رقابت در این انتخابات را نامساعد مییابد، با حفظ تمام شوونات و یکپارچگی کشور و با رعایت همه اصول اعتقادی و وطنخواهی خود و همچنین حفظ شکوه و عظمت ایران اسلامی و با توجه به اینکه برای اصلاحطلبان امکان اطلاعرسانی وجود ندارد، پس از چندین جلسه طولانی و مباحث لازم در نهایت به این جمعبندی رسید که در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی فهرست انتخاباتی نداشته باشد و از کسی حمایت نکند. البته این خلاصهای از دلیل عدم شرکت ماست و طی چند روز آینده شورای هماهنگی جبهه اصلاحات طی یک اطلاعیه و بیانیه دراینباره دلایل متقن خود را برای نداشتن کاندیدا در انتخابات پیشرو اعلام خواهد کرد.
به این ترتیب تکلیف برخی نمایندگان اصلاحطلبی که در مجلس هستند و میخواهند در انتخابات پیشرو شرکت کنند چه خواهد شد؟
این موضوع قرار است در شورا بررسی شود و سپس درباره آن هم اطلاعرسانی خواهد شد