سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

وقتی که ذخایر خدادی هم مفت از چنگمان می رود!!

آفتاب: طراح تولید بنزین در پتروشیمی‌ها از فاجعه‌ای پرده برداشت که طی 3 تا 4 سال آینده دامن پارس‌جنوبی را خواهد گرفت. 

براساس اظهارات فریبرز پناهی، اگر تا چهارسال آینده فکر جدی برای مخزن پارس‌جنوبی که میان ایران و قطر مشترک است نشود، این میدان مرده خواهد بود و دیگر امکان برداشت وجود ندارد و این یعنی بیهوده‌بودن سرمایه‌گذاری‌های فعلی و برباد رفتن آنها در سال‌های آتی! 

دانشجوی دکترای نفت با گرایش مخزن با اشاره به طرحی برای جلوگیری از این بحران طی مدت 7 ماه تاکید کرد: میدان مشترک ایران و قطر به شکل گلابی است که متاسفانه سر آن به سمت کشور همسایه ماست و قسمت پایانی آن به سمت ایران و همین امر باعث می‌شود که در حالت طبیعی شیب منابع هیدروکربوری به سمت قطر باشد. 

به گفته او، بر این اساس در حال حاضر قطر با استفاده از روش‌هایی در تلاش است تا منابع هیدروکربوری پارس‌جنوبی را تا چهارسال آینده تماماً به سمت خود بکشد که در این صورت افت چاه سمت ایران به حدی پایین خواهد آمد که امکان برداشت از آن وجود نخواهد داشت. 

وی با ابراز نگرانی از این که سرمایه ملی در پارس‌جنوبی طی چهارسال آینده در صورت عدم اقدامی جدی کاملاً به نابودی خواهد رفت، تصریح کرد: طرحی که ما در حال حاضر برای جلوگیری از این بحران در سرداریم همان طرحی است که قطر در میدان نصرت مشترک میان ما و آنها پیاده کرده است اما ما هنوز متوجه آن نشده‌ایم. 

براساس گفته‌های پناهی، هنوز ایرانی‌ها در مطالعات میدانی مخزن به آن نرسیده‌اند. 

وی تاکید کرد: باید روی میدان‌های مشترک این طرح مورد بررسی ما اجرایی شود تا مانع مهاجرت ثروت ملی به سمت همسایه‌ها شویم. متاسفانه این دانش در حال حاضر در اختیار شرکت‌های آمریکایی است که البته بسیار دانش راحت و ساده‌ای است اما آمریکایی‌ها با در اختیار قراردادن این دانش به کشورهای عربی کار را برای ما دشوار کرده‌اند. 

به گفته او، باید هر‌چه‌زودتر ایران در تلاش باشد تا مانع مهاجرت منابع ملی خود به کشورهای همسایه شود. 

وی اشاره‌ای به دفاعیات صدام در زمان محاکمه او کرد و گفت: در زمان دادگاهی صدام از وی پرسیدند که چرا به کویت حمله کردی و وی جواب ظریفی به این سوال داد که الان باید باعث هوشیاری ما شده باشد. 

دانشجوی دکترای نفت گرایش مخزن ادامه داد: صدام پاسخ داد علت این امر حرکتی بود که کویتی‌ها در میادین مشترک با ما انجام دادند. این دانش همان دانشی است که در حال حاضر ما باید از آن استفاده کنیم تا مانع مهاجرت منابع ملی از کشور شویم اما زمان برای اینکار محدود است.