راستی چرا؟!
ایلنا: یک فعال سیاسی با بیان اینکه در سالهای اخیر استفاده ابزاری از دین در کشور ما به اوج خود رسید، اظهار داشت: اگر جلوی این استفادههای ابزاری از دین و شخصیتهای حقیقی و حقوقی گرفته نشود، خطر لائیسیته و بیدینی، جامعهمان را تهدید میکند.
عماد افروغ نماینده سابق مجلس هفتم، در پاسخ به این سؤال که آسیبهای استفادههای ابزاری از دین در عرصه سیاست، تا چه میزان است؟ اظهار داشت: اگر ما در جامعه خود از یک عرصه مدنی فعال و روشنفکری ریشه دار برخوردار باشیم، جلوی این استفادههای ابزاری از دین و شخصیتهای حقیقی و حقوقی دینی و تاریخی گرفته میشود.
وی افزود: یک آسیب جدی جامعه ما، که از مدتها پیش هشدار دادیم و در این چند سال اخیر هم به اوج خود رسید، همین گرایشات ماکیاولیستی بود؛ یعنی استفاده ابزاری از هر چیزی، نادیده انگاشتن غایت مطلوبی به نام اخلاق و معنویت و ارزشهای دینی و از هر چیزی فرصت ساختن؛ ما این را از چند سال پیش به این طرف گفتیم و عدهای هم به آن توجه نکردند و تازه امروز به آن رسیدهاند.
این فعال مدنی-سیاسی اضافه کرد: حال باید به این پاسخ دهیم که چرا عدهای هنوز هم به این حقیقت مذکور نرسیدهاند؟ چه موانعی وجود دارد؟ آیا تراکم کار روشنفکری به حد کافی نیست؟ و آیا گوشهای شنوایی نیست؟ روی این موضوع باید یک تحلیل مبسوطی بشود.
وی یادآور شد: این هشدار را خیلیها دادند و طبیعی است که تبعات بسیار بدی هم دارد. یعنی اگر جلوی این استفادههای ابزاری از دین و شخصیتهای حقیقی و حقوقی گرفته نشود، خطر لائیسیته و بیدینی، جامعه ما را تهدید میکند.
افروغ تأکید کرد: خطر ماکیاولیزم مذهبی، به مراتب از خطر ماکیاولیزم سکولار بیشتر است.
وی در بیان راههای مبارزه با این آسیبها و تهدیدات گفت: راه مبارزه با این تهدید، فهم این نکته است که وسعت و قابلیت انقلاب اسلامی از آنچه در جمهوری اسلامی میگذرد و گفته میشود، به مراتب بیشتر است؛ راه دیگر مبارزه با این تهدید، تقویت نهادهای مدنی، تقویت روشنفکری، تقویت آگاهی بخشی و تقویت بعد نظریهپردازی و نظارت است و ما نباید نظریهپردازی را صرفا به نهادهای رسمی موکول کنیم.