هردم از این باغ بری می رسد
به گزارش آخرین نیوز ، در روزهای اخیر با داغ شدن بحث استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس و پردازش گسترده این موضوع در رسانه های کشور ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی وارد فاز جدیدی شده است .
تلاش برخی از نمایندگان در استیضاح وزیر اقتصاددر حالی جریان دارد که به نظر می رسد این اقدام بیش از آنکه رویکرد و نقش نظارتی مجلس را به نمایش بگذارد به شائبه فرار رو به جلوی مجلس برای به حاشیه بردن سهم و نقش نمایندگان اصولگرای پارلمان هشتم در این اختلاس و کوتاهی ها و قصور آنان در تنظیم قانونی موثر و کارامد برای ایجاد انضباط مالی و پولی در کشور دامن می زند.
جدا از حضور پررنگ و مستقیم شمار اندکی از نمایندگان و آقازاده هایشان در این فساد مالی عظیم که در رسانه ها این روزها به پرداخته شده که در جای خود قابل بررسی است و هدف این نوشتار نیست ،نباید از کنار کوتاهی نمایندگان مجلس و کمیسیون های تخصصی آن در تدوین قانونی کارآمد و موثر بانکی و سروسامان دادن به بازار آشفته بانک مرکزی و ساختار نامناسب آن که بارها و بکرات درباره آن تذکر داده شدبه راحتی گذشت .
انتقاد دیگری هم در این مقطع به نمایندگان وارد است و آن این که اگر هم موفق به حذف و استیضاح وزیر اقتصاد شوند این اقدام کمکی به حل مشکلات موجود در ساختار پولی و مالی کشور بویژه نظام بانکی نخواهد کرد چرا که مشکلات همچنان پابرجاست و نمایندگان فقط صورت مساله را پاک کردند و باید این بار منتظر فساد و اختلاس بزرگتری بود چندان که در ماجرای رفیق دوست و اختلاس 123 میلیاردی هم این تذکر داده شده بود.اگر زمان آقای فاضل خداد که آن سوء استفاده اتفاق افتاد، همه نظام عزمش را جزم کرده بود دیگر قضیه آقای شهرام جزایری اتفاق نمیافتاد. باز اگر زمان شهرام جزایری ریشهیابی کرده بودند و این مفرها و به اصطلاح روزنهها را بسته بودند، امروز دیگر این اختلاس بزرگ را شاهد نبودیم.
در عین حال با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس و نیمه تعطیل شدن کار پارلمان تا شروع بکار مجلس نهم و پس از آن عمر یکساله دولت دهم این اقدام و تلاش برای حذف وزیر اقتصاد چه کمکی به بهبود شرایط اقتصادی کشور بویژه در شرایط بد ناشی از تحریم ،رکود،تورم و نگرانی های ناشی از تبعات اجرای قانون هدفمندی یارانه ها خواهد کرد؟
شاید جلب نظر مردم در حوزه های انتخاباتی با توجه به در پیش بودن انتخابات و نمایش قدرت و اقتدار نمایندگان و تسویه حساب با دولت !آن قدر اهمیت دارد که دغدغه های شدید اقتصادی دست اندرکاران و متولیان خصوصی و دولتی بخش اقتصادی کشور در این مساله محلی از اعراب ندارد.
همچنان که یکی از نمایندگان اذعان کرده در هر صورت مجلس هم در اختلاس بزرگ نقش دارد، نظارت بر عملکرد بانکها جز وظایف کمیسیون اقتصادی مجلس است، نمایندگان بیایند و گزارش بدهند که در این رابطه چه کاری کردهاند، اگر این نظارتها بهتر اعمال میشد، ممکن بود این اتفاق نیافتد و مجلس هم باید به سهم خود نقش نظارتی خود را بهتر اعمال میکرد.
اگر نظام بویژه مجلس امروز عزم خود را جزم کند در اصلاح ساختار بانکی و پولی کشور فردا مسائل حادتر و بزرگتر اتفاق نخواهد افتاد. ولی اگر امروز به تعارف و فرافکنی بگذرد و با انداختن تقصیر به گردن این و آن اعتماد از دست رفته مردم ترمیم نشده و بر نمیگردد که هیچ بلکه شاهد جریانات وسیعتر، خرابتر و بدتر از این خواهیم بود.