سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

بدترین خیانت چیست؟

پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران

هاشم هاشم زاده هریسی  با بیان این که دروغ مسئله ای فقهی ، شرعی و اسلامی است گفت :‌ مسئله دروغ را نباید آسان گرفت زیرا ریشه در فساد دارد و وقتی رواج پیدا کند به هر خیانتی مبتلا می شود.
هریسی
در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جمارانبا اعتقاد بر این که همه تهمت هایی که در جامعه وجود دارد ناشی از دروغ گفتن است افزود : دروغ صداقت را ازبین می برد پس قطعا نمی توان گفت مسئولی که دروغ می گوید صادق است و هر چه مقام بالاتر باشد آثار سوء آن بیشتر است . در روایات آمده است « دروغ دری از درهای نفاق است. »
وی 
گفت : دروغ ایمان را محو می کند یعنی می توان به کسی که این عمل زشت از او سر زده است مسلمان گفت ولی مومن نمی توان گفت. دروغ گویی آثار زیادی بر جای می گذارد و اعتماد و اعتبار را سلب می کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری به آمارهای دروغی که از سوی مسئولین داده می شود هم اشاره کرده و تصریح کرد: آمارهای دروغ اعتماد در جامعه را از بین می برد و حتی در معاملات مردم نیز اثر می گذارد و عزت ، صداقت و امانت را از بین می برد.
وی با بیان این که دروغ گفتن حتی به شوخی هم عملی نکوهیده است گفت که در اسلام آمده است حتی به شوخی هم دروغ نگویید زیرا عادت می شود.
هریسی تصریح کرد: دروغ آثار سوء سیاسی هم به دنبال دارد و بدترین نوع آن دروغ زمامداران است . رسول خدا روزی که دعوت علنی خود را شروع کردند در اولین خطبه و سخنرانی خود فرمودند « ای مردم زمامدار دروغ نمی گوید پس من دروغ نمی گویم اما اگر بنا باشد دورغ بگویم به ملت خود دروغ نمی گویم  و کسی را فریب نمی دهم»
وی معتقد است که بدترین خیانت دروغ مسئولین به مردم است.
وی گفت : آمارهای فله ای دادن اعتماد مردم را سلب می کند ولی اگر در مسائل سیاسی صداقت پیشه کنیم اعتماد ایجاد می شود و قطعا منفعت این اعتماد بیشتر از منفعت دروغ گویی است زیرا منفعت دروغگویی کوتاه مدت است.
هریسی گفت : دروغ و صدق اساس و پایه مسائل اخلاقی و قضایی است و دروغ مسئولین به مردم هم سرایت پیدا می کند زیرا مردم از مسئولین متاثر هستند. وقتی زمامدار سیبی از باغ رعیت بخورد مردم درخت را از بیخ در می آورند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه افزود: مردم باید در مقابل دروغ مسئولین اعتراض کرده و سکوت نکنند زیرا این مردم هستند که زمینه راستگویی و یا دروغ گویی را فراهم می کنند، وقتی مردم ، علما و روحانیون سکوت کنند عذاب الهی فرا خواهد رسید.
وی از موضع امام راحل (س) در مقابل دروغ نیز صحبت کرد : امام خمینی در مقابل دروغ به شدت واکنش نشان می دادند و مسئولین را مورد توبیخ قرار می دادند حتی می توان گفت ایشان آنقدر که مسئولین را توبیخ می کردند منافقین را توبیخ نکردند.
هریسی ادامه داد : فرمان های امام (س) را باید تحلیل کرد. ایشان با این که در زمان انقلاب و پس از آن به دلیل وجود جنگ با مشکلات زیادی روبرو بودند با این حال فرمان ها و منشورات زیادی صادر کردند.
وی گفت : این نظام اسلامی و ولایی نظام بی بدیلی است که جهان را دگرگون کرده است پس باید با قداست  پاک بماند. ما باید اخلاق خود را اصلاح کنیم چون این نظام ، نظامی الهی است و کسی نمیتواند از آن کوچکترین ایرادی بگیرد  و اگر ایرادی وجود دارد مربوط به عملکردهای مسئولین است.