ملکرد مالی دولت در هدفمندی یارانه ها
رحمانی فضلی در توضیح عملکرد دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها از 28 آذر ماه سال گذشته تا 31 مرداد سال جاری گفت: «دولت در این مدت 254 هزار و 601 میلیارد ریال منابع حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها داشته است که از این میزان 50 هزار میلیارد ریال از بانک مرکزی در قالب تنخواه گردان برداشت کرده است که تاکنون این میزان بدهی را تسویه نکرده است. البته دولت حق داشتن تنخواه گردان به نسبت تعیین شده بین میزان درخواستی تنخواه گردان به رقم کل بودجه را داشته است که این میزانی که دولت برداشت نموده خیلی بیشتر از این نسبت است».
وی افزود: «از سوی دیگر طبق بررسیهای دیوان، دولت 30 هزار میلیارد ریال از محل فروش نفت خام صادراتی برداشت کرده است که از این میزان 18 هزار میلیارد ریال علیالحساب دریافتی از شرکتهای تابعه نفت و نیرو بوده است».
رییس کل دیوان محاسبات کشور گفت: «همچنین 50 هزار میلیارد ریال از محل بودجه عمومی برای هدفمندی یارانهها برداشت شده است، به عبارت دیگر دولت تحت عنوان یارانه برق برداشت کرد که این میزان 106 هزار و 601 میلیارد ریال بوده است در واقع دولت از محل افزایش قیمتهای حاملهای انرژی و سایر کالاها به هدفمندی یارانهها اختصاص داده است».
رحمانی فضلی همچنین یادآور شد: «طبق قانون دولت باید از محل افزایش قیمتها، منابع هدفمندی یارانهها را تامین و پرداخت کند که در این پروسه زمانی دولت تنها برای تامین اعتبار قانون هدفمندی یارانهها 50 درصد را توانسته از محل این افزایش قیمتها تامین کند و 50 درصد مابقی از سایر محلها برداشت شده است».
وی در ادامه توضیح داد: «دولت برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها باید صددرصد اعتبارات مورد نیاز خود را از محل منابع و درآمدهای حاصل از اجرای این قانون به دست آورد که طبق بررسیهای انجام شده در دیوان تنها 50 درصد این کار محقق گشته و دولت 50 درصد بقیه کسری خود را از سایر محلها برداشت کرده است».
رییس کل دیوان محاسبات کشور در تشریح میزان پرداختیهای دولت در اجرای قانون هدفمندی یارانهها در این پروسه زمانی گفت: «دولت 249 هزار و 486 میلیارد ریال یارانه نقدی پرداخته است که از این رقم 248 هزار و 516 میلیارد ریال پرداخت یارانه نقدی به سرپرستان خانواده بوده است. همچنین 950 میلیارد ریال بابت 50 درصد سهم بیمه رانندگان و ناوگان حمل و نقل عمومی پرداخته شده است».
رحمانی فضلی افزود: «بر این اساس بحث 20 درصد و 30 درصد یارانه به تولید و صنعت تاکنون پرداخت نشده است، به عبارت دیگر مبلغی بالغ بر 62 هزار و 437 میلیارد ریال باید دولت به تولید و صنعت از محل منابع یارانهها اختصاص میداد که تاکنون از این محل درآمدها هیچ پولی پرداخت نشده است».