قلم

ابتکار و جریان انحرافی

آفتاب: معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران گفت: جریان انحرافی بحثی انحرافی است. 

اهم اظهارات رییس سازمان محیط زیست دولت اصلاحات در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد بدین قرار است:

*بعد از انتخابات سال 88 امکان فعالیت بیشتر و حتی ابراز نظر برای اصلاح‌طلبان محدود شد. در حال حاضر کمی فضا بازتر شده که آن‌هم به نظر من تابع شرایط پیش‌رو و انتخاباتی است که قرار است برگزار شود. 

* ما البته در لابه‌لای همین شرایط این نگاه را داشتیم که باید مواضع اصلاح‌طلبانه خودمان را در قالب‌های متنوع دیگری یا بهتر بگویم خلاقانه منعکس کنیم تا مردمی که احساس می‌کنیم در شهر تهران نماینده آنها هستیم فکر نکنند که ما اعتقادات و دیدگاه‌های خودمان را به دلیل مشکلات و فشارها کنار گذاشته‌ایم. ما مواضع خودمان را کماکان داریم اما اولا کار را در شورای شهر یک کار کارشناسی می‌دانیم و این برای ما اصل است و ثانیا فضا برای طرح بسیاری از موضوعات و دیدگاه‌های اصلاح‌طلبانه مهیا نبوده است.

*اینکه آیا می‌شده کسی بهتر از آقای قالیباف انتخاب شود که بطور قطع ما در آن مقطع چنان دیدگاهی نداشتیم و الان هم کماکان به این نتیجه نرسیدیم که با نگاه به جمیع جهات به‌ویژه جنبه سیاسی و فضای سیاسی کشور انتخاب بهتری وجود دارد. بنابراین معتقدم انتخاب ما یک انتخاب منطقی بود. اما اینکه عملکرد ایشان را چگونه می‌توان ارزیابی کرد به نظرم باید بیاییم در هر بعد با نگاه کارشناسی نقاط قوت و ضعف را ببینیم.

* اینکه طیف آقای قالیباف در انتخابات مجلس حضور دارند که یک موضوع طبیعی است. ایشان به عنوان راس این طیف یکسری برنامه‌ها، سیاست‌ها و پیشنهادها دارند که احساس می‌کنند باید در یک مقیاس دیگری مطرح کنند. اما یکی از معضلات سیاسی ما در تمام جناح‌ها فقدان احزاب قوی و تابلودار است. آقای قالیباف خودش به عنوان یک شخص شناخته شده است اما به عنوان یک حزب یا طیف سیاسی هنوز به‌طور مشخص شناخته نشده و شاید قرار است آن را شکل بدهد.

* برای مجموعه شورای شهر سوال بود که در قضیه جشن‌های شعبانیه یا افطارهای ماه مبارک رمضان هزینه‌ها به چه صورتی انجام گرفته است. یادم هست که در زمان شهردار قبل هم این موضوع سابقه داشت و این سوال مطرح شد که اقلام خوراکی با چه اهدافی در این سطح توزیع شده است. در واقع این شبهه مطرح بود که این نوع رفتار کارکرد انتخاباتی دارد یا نه؟

* هنوز سیاست اصلاح‌طلبان یا گروه‌های منتسب به آنها مشخص نیست. هنوز به تصمیم قطعی نرسیده‌اند. آنچه مشخص است شرایط و الزاماتی است که آقای خاتمی مطرح کرده است. به نظر من حتی شرایط هم نیست یکسری الزامات است. بنابراین آنچه ایشان اعلام کرده‌اند قطعی‌ترین موضع انتخاباتی طیف اصلاح‌طلبان است. غیر از آن ما هنوز موضع قطعی نداریم که بعدش بخواهیم روی موضوع ائتلاف با یک یا چند جریان مثلا آقای قالیباف تاکید کنیم. اما اینکه بین ما و طیف آقای قالیباف مشترکاتی وجود دارد قابل انکار نیست. حتی در نگاه خوشبینانه با کل جریان اصول‌گرا هم مشترکاتی وجود دارد. اتفاقا اگر در بسیاری از موارد روی اشتراکاتمان تاکید می‌کردیم منافع ملی بیشتر تامین می‌شد و اگر اصول‌گرایان روی برخی نگاه‌های انحصارگرایانه تاکید بیش از اندازه نمی‌کردند بسیاری از مشکلات کنونی پیش نمی‌آمد.

*شروطی که آقای خاتمی مطرح کردند کف خواست و مطالبات جریان اصلاح‌طلبی است. به نظرم سابقه جریان اصلاحات می‌گوید که تفکر و نگاه این جناح چگونه است حالا اگر فردی جایی پیدا شود و ادعای دیگری داشته باشد نمی‌توان جلودار او بود اما طیفی که اصلاحات در منظر مردم شناخته شده هستند الان کف شرایط‌شان برای حضور در انتخابات، شرایطی است که آقای خاتمی مطرح کردند.