سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

روز قدس با محتشمی پور

حولات منطقه چه میزان در ماجرای فلسطین تاثیرگذار است؟

 

خیلی. به عنوان مثال، در مصر که این تحولات روی داده، اگر کسانی می خواستند دارویی و غذایی از طریق مصر ببرد به مردم برساند، رژیم مبارک در صحرای سینا آنها را دستگیر می کرد، مجازات می کرد، زندان می انداخت، شکنجه می کرد. آنها لوازمی را که مایحتاج مردم بود با چه سختی از داخل تونل ها می بردند تا یک رمقی برای زندگی داشته باشند؛ اما رژیم آقای حسنی مبارک این تونل ها را به رژیم اسرائیل نشان می داد تا آنجا را بمباران کنند و از بین ببرند. یا دستگیر کردن فلسطینی ها در صحرای سینا، هدیه ای بود که مبارک هر روز به اسرائیل می داد.

 

تحولات مصر چقدر در موضوع فلسطین تاثیر دارد؟

 

با تحولات مصر، کاملا شرایط تغییر کرده. در گذشته گاز و نفت مصر به اسرائیل می رسید و ماشین جنگی مثر به چرخش درمی آورد و بچه های فلسطینی و لبنانی توسط اسرائیل قتل عام می شدند با سوختی که مصر در اختیارشان می گذاشت. مصری ها کاملا در صحرای سینا از این لوله های گاز و نفتی که کشیده بودند برای اسرائیل، حفاظت و حمایت می کردند. شما در طول 30 سال گذشته نشنیدند که در صحرای سینا لوله هایی که از مصر به اسرائیل می رود منفجر شده باشد اما در همین مدت کوتاهی که نظام مصر تغییر کرده، جوانان مصری دیگر اجازه نمی دهند نفت و گاز مصر به آنجا برود...

 

قطع شده؟

 

نه، اما منفجر می کنند. الان نظامیان حاکم گذشته دارند حکومت می کنند اما دیگر آن قدرت مبارک را ندارند که سرکوب کنند، بکشند. بنابراین آن سوختی که در گذشته بود، الام قطع شده. و همچنین مساله ی دیگر اینکه این قطع رابطه و بسته بودن مرز رفح، از بین رفته. الان به صورت مطلق باز نشده اما به صورت نسبی باز شده و مردم می توانند از مصر و جاهای دیگر وسایلی که مردم غزه احتیاج دارند را به آنها برسانند، دارو و غذا و غیره. وضع خیلی تغییر کرده، دقیقا عکس شده و به نفع مردم فلسطین چرخش داشته است.

 

و بیشتر هم تغییر می کند؟

 

بله، وقتی انتخابات برگزار شود و یک دولت مردم در مصر بر سر کار بیاید، قطعا اوضاع کاملا تغییر می کند و دگرگون خواهد شد.

 

نه تنها اخوان المسلمین، بلکه هر کسی بر روی کار بیاید؟

 

نه نه، اتفاقا یکی از نگرانی های آمریکایی ها و اسرائیلی ها در کشورهای دیگر که جلوی حرکت های مردمی را می گیرند و اجازه نمی دهند رژیم هایی مثل مبارک و بن علی سقوط کنند، برای همین جهت است. معتقدند که آینده ی این کشورها هیچ قابل تضمین نیست، الان با یک دیکتاتور طرفند و می توانند او را کنترل کنند اما وقتی این دیکتاتور سقوط کند و کار به دست مردم بیافتد، دیگر قابل کنترل نیست؛ فرقی هم نمی کند که لاییک باشد، اسلامی باشد، کسی دیگر باشد؛ اما مردم هستند. یک دیکتاتور نیست که اگر تهدیدش کردی قانع شود و حاضر به همکاری شود. مردم در آنجا به دنبال کرامت انسانی و شخصیت خود هستند. وقتی می بینند که سرنوشت مردم فلسطین اینگونه در خطر است و تهدید می شود، می دانند که فردا هم نوبت خودشان می شود، بر این اساس حاضر نیستند که زیر بار قلدری آمریکا و اسرائیل بروند و به هر چه آنها می گویند عمل کنند. اما الان این آقایونی که سر کار هستند، حالا در سوریه باشد یا لیبی و یا اردن، می بیند که یک دیکتاتور است و با او می توانند کنار بیایند، تهدیدش کنند و هر کاری خواستند بکنند.

 

حضرت امام گفتند که اسرائیل باید محو شود. آیا با اتفاقات اخیر، چنین اتفاقی خواهد افتاد؟

 

بحث محو اسرائیل دو گونه قابل دست یافتن است. یکی اینکه مثل هیروشیما و ناکازاکی اتفاقی بیافتد که که آمریکا آن را با خاک یکسان کرد. اما باز هم هیروشیما سر جای خودش هست، فرض کنید 10 – 15 نفر هم زنده مانده باشند، باز هم نسل آنها تکثیر شده است. معنای نابودی اسرائیل این نیست که هر چه آنجا یهودی هست از بین ببرند. یک تعبیر جمال عبدالناصر بود که می گفت هر چه یهودی هست ما به دریا می ریزیم! یک تعبیر هم این است که اسرائیل محو می شود؛ یعنی هویت این رژیم نژاد پرست از بین می رود. الان در آفریقای جنوبی، حکومت سر جای خودش هست اما چیزی به نام رژیم آپارتاید در آنجا نداریم. طبیعی است که ما هم در آینده چیزی به نام رژیم نژاد پرست اسرائیل در منطقه و دنیا نخواهیم داشت. ممکن است الان این عروسک را آمریکایی ها نگه داشته باشند اما وقتی آمریکا دستش را از پشت آنها بردارد، فرومی پاشد و این را خود اسرائیل هم خو می داند. نه تنها در ارتباط با فلسطینی ها، بلکه در ارتباط با یهودی های درون آنجا هم این رژیم نژاد پرستانه رفتار می کند. لذا این وعده ی امام حتی اگر فلسطینی ها در آنجا نبودند باز هم محقق می شد. بر این اساس هویت صهیونیستی از بین خواهد رفت اما مردم مسلمان و یهودی و مسیحی آن باقی خواهد ماند و یک حکومت دموکراتیک مدرن را در فلسطین انشالله پایه گذاری خواهند کرد.

 

روحیه ی اسرائیلی ها بعد از تحولات اخیر چطور است؟

 

اسرائیلی ها دو دسته اند. دسته ای نژادپرستان و دسته ای قاعده ی مردم که به شدت مخالف رژیم صهیونیستی. این تظاهراتی که الان چند هفته است در اسرائیل شاهدش هستیم که نتانیاهو را به شدت مستاصل کرده، این توده های عظیمی هستند که با حاکمان خودشان مخالف هستند و این تحولات منطقه به آنجا هم سرایت کرده و یهودیان هم قیام کرده اند و خواستار تغییر نظام هستند. شعارهایی که در کشورهای عربی می شنوید، مثلا «الشعب یرید اسقاط النظام»، همین شعار در اسرائیل علیه رژیم اسرائیل داده می شود. در مصر، یمن و بحرین میدان آزادی هست، در اسرائیل هم میدان آزادی برای خودشان تعریف کرده اند.

 

مخالفان، چه اندازه هستند؟

 

اکثریت هستند.

 

چقدر احتمال به نتیجه رسیدن آنها هست؟

 

برمی گردد به قدرت های پشت پرده؛ اینکه صهیونیست های جهانی، آمریکا و استکبار چقدر منافع داشته باشند؟ منافع آمریکا این نیست که یهودی های داخل اسرائیل پیروز بشوند و رژیم خودشان را سرنگون کنند. می خواهند همین رژیم نژاد پرست باقی بماند مثل غده ی سرطانی در قلب جهان اسلام؛ تا بتوانند منافعشان را در منطقه به دست بیاورند. حتی اگر کشتارهایی مانند این کشورهای عربی در آنجا هم بشود، اما آنها دست به این کار نمی زنند، یعنی اجازه نمی دهند که رژیم اسرائیل سرنگون شود.

 

جهت صحیح مبارزه در فلسطین از نظر شما چیست؟

 

با دستور نمی شود. کار کار حکومتی نیست. فرض کنید بخشنامه کنند که بیایید راهپیمایی کنید! اگر بخشنامه ای باشد، دوایر دولتی یک روز به خیابان می آیند و روزهای دیگر می خوابند. این باید به صورت فرهنگ نهادینه شود و هر روز ما روز قدس باشد. امام وقتی در سال 58 روز قدس را اعلام کرد، فرمود روز قدس روز اسلام است، روز مستضعفین جهان در مقابل مستکبرین. به دنبال این عنوان، اما فرمود ما باید یک حزب جهانی مستضعفین تشکیل بدهیم، نه فقط مسلمان، بلکه از هر قوم و قبیله ای در مقابل مستکبرین جهان. و باید مستضعفین جهان خودشان سرنوشت خودشان را تغییر بدهند. این دید امام به روز قدس است. ما باید این را فرهنگ کنیم، فرهنگی که به نظرم ایجاد شده است. الان این تظاهرات هایی که در کشورهای مختلف شکل گرفته، جبهه ی مستضعفین است، این همان روز قدس امام است که اختصاص به یک روز هم ندارد، جمعه ی هر هفته این تظاهرات ها برقرار است. اینها در کشورهای مختلف علیه دیکتاتورهای خودشان قیام کرده اند و برای آنها هر روز و هر شب روز قدس است. این همان چیزی است که امام می خواست.