خودتان را معرفی کنید
سیاست نامه: قائم مقام حزب اعتمادملی گفت: من معتقدم که فتنه اصلی علیه انقلاب و امام (ره) و در نهایت علیه رهبری و قانون اساسی است .
حجت الاسلام رسول منتجب نیا در گفت و گویی که چندی قبل انجام شده با بیان این مطلب افزوده است: یکی از اشکالاتی که ما در کشور داریم این است که یک وجه مشترک را تعریف نمی کنیم . حدود ده سال قبل ، یکی از آقایان که اسم نمی برم از درون یکی از نهادها که من فکر می کنم بزرگان به ایشان گفته بودند ، جلساتی با برخی ها از جمله با خود بنده داشت در این جهت که در رابطه با منافع ملی بحث بکنیم و وجه مشترکی را میان همه جریانات به وجود بیاوریم . آن موقع هنوز جریان نوظهور امروز نبود .
من هم به شدت حمایت کردم و گفتم که بسیار کار خوبی است . یادم می آید که پیشنهاد کردم که بیائید یک سری سیمنارهای واقعی نه تشریفاتی تشکیل بدهید و از گروههای مختلف بیایند سلایق خود را مطرح بکنند ، بعد بگویند ما ضمن اینکه این وجوه افتراق را با سایر گروه ها داریم ولی وجه اشتراک ما با گروههای دیگر این است . روی دو تا چهار اصل به توافق برسیم و بگوئیم که این چند مسأله را همه قبول داریم . بعد اسمی هم روی آن بگذاریم ، یا بگوئیم منافع ملی یا هر چیز دیگری . همه هم آن را قبول داشته باشند ، هر دولتی که می آید و هر مجلسی که انتخاب می شود ، روی آن پافشاری کند .
وی در ادامه با بیان اینکه در آمریکا ،انگلیس ، فرانسه و غالب کشورها این مسأله وجود دارد می افزاید:بالاخره اگر مثلاً حزب جمهوری خواه آمد ، نمی آید اساس کار را بزند و صلاح خود را در این می بیند که آمریکا باید ابر قدرت باشد . ما متأسفانه این را نداریم . به هر حال ، اصولگرایان واصلاح طلبان و آنهایی که ریشه و هویت مشخصی با همان تعریف اجمالی را دارند ، باید پیش قدم بشوند . باید مسائل را مشخص کنند و بگویند که به هر حال ما یک نظامی داریم و باید آن را حفظ کنیم . اگر گروه هایی روی کار می آیند برای عرصه تضارب آراء بسیار مطلوب است ولی باید به اساس نظام لطمه ای نخورد .
منتجب نیا در بخش دیگری از این گفت و گو درباره حزب اعتماد ملی می گوید:وقتی حزب اعتماد ملی تشکیل شد ، با اینکه همه ما چهره هایی بودیم که سالها کار سیاسی کرده بودیم ، در جلسات اولیه هیأت موسس آن من روی یک مسأله پافشاری کردم و آن مسأله هویت شناسی است . به آنها گفتم که الان گروه هایی وجود دارند که می گویند اصلاح طلبیم یا اصولگرائیم یا چیزهای دیگر . شما می خواهید چه هویتی داشته باشید . چند جلسه هم بحث کردیم و به این نتیجه رسیدیم که اتاق فکر تشکیل بدهیم . چهره های بسیار ریشه دار و صاحب فکر و اندیشه را دعوت کردیم . آنها آمدند دیدگاهها را مطرح کردند و در ابعاد فرهنگی ، اقتصادی ، سیاست داخلی و خارجی داشتیم به یک جمع بندی بسیار خوبی می رسیدیم .
معتقدم که برای اولین بار بعد از انقلاب داشت یک هویت شناسی جامع در یک حزب صورت می گرفت و برای سایر گرو ه ها هم می توانست سرمشقی باشد اما به دلیل ایام انتخابات و بعد از آن هم که حزب را تعطیل کردند به سر انجام نرسید . بدون اینکه ما دخالتی در قضیه داشته باشیم ، آمدند و کاسه کوزه های ما را روی هم ریختند . نه حزب دخالت داشت نه بنده دخالت داشتم ، دبیر حزب کاندیدا بود و حرف هائی زده ، آمدند حزب را تعطیل کردند .
بچه های حزب می گفتند برای چه دفتر را تعطیل کردند ، ما که دم از نظام می زدیم و داشتیم کار خودمان را انجام می دادیم . نه در ستاد مسئولیت داشتیم نه در جای دیگر ؛ چرا اینگونه با ما برخورد کردند .
وی با بیان اینکه باید مشخص شود جریان دولت و آقای مشایی دارای چه هویتی هستند ادامه می دهد: باید معلوم شود ایشان با اصولگراها واصلاح طلب ها چه وجه تمایزی دارد ، در سیاست داخلی و خارجی ، راجع به امام و رهبری چطور فکر می کند ، اصلاً قانون اساسی را قبول دارد یا ندارد . من ملتمسانه خواهش می کنم که آقایان بیایند خودشان را معرفی بکنند شاید ما هم طرفدارشان شدیم . شاید تشخیص دادیم که هویت شما ، هویتی قابل قبول تر از اصلاح طلبان و اصولگراها باشد . وقتی اینگونه هویتشان معلوم نباشد ، مشکل پیش می آید .