نکته اخلاقی آیت الله مظاهری
آیتالله مظاهری ضمن ابراز نگرانی شدید از رواج دروغ و نیرنگ در جامعه و دروغگویی دولت و مسئولان، جامع? آغشته به دروغ را جامع? غیراسلامی خواند و گفت: متأسّفانه ریا و ریاکاری در بین مسئولین و مردم به قدری فراوان است که باید گفت جامع? ما بر روی دروغ، تظاهر، تعریفهای بیجا و ریاکاری میچرخد و صدق و اخلاق در جامعه بسیار کمرنگ شده است. چنین جامعهای از نظر پیامبر اکرم (ص) جامع? اسلامی نیست و گریستن به حال این جامعه رواست.
به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید در چهارمین جلسه از سلسله مباحث اخلاقی خود با عنوان «فضیلتهای فراموش شده»، «صداقت» را یکی از فضیلتهای فراموش شد? جامع? کنونی دانست و اظهار داشت: صداقت، صفا و صمیمیّت، فضایل مهم و فراموش شدهای هستند که در بین مردم مغفولاند و در عوض، رذائلی همچون دروغ، تقلّب، حقّهبازی و نیرنگ، جایگزین صفت حسن? صدق شده و شهرت فراوانی نیز یافته اند.
آیتالله مظاهری با بیان چند روایت از اهلبیت (ع) صفاتی همچون صداقت و امانتداری را از علامات اهل دین برشمرد و خاطرنشان ساخت: اهلبیت (ع) در روایات متعدّدی فرمودهاند: مسلمان واقعی با دو صفت «صداقت» و «امانتداری» شناخته میشود و از این جهت میتوان گفت: افراد حقّهباز، فریبکار و دروغگو، مسلمان واقعی نیستند.
رئیس حوز? علمی? اصفهان با اشاره به اینکه مسلمانان علاوه بر گفتار، در رفتار خود نیز باید صادق باشند، تصریح کرد: اهمیّت صداقت نزد خداوند متعال به قدری است که از هم? انبیای الهی برای مراعات صداقت و یکرنگی در گفتار و کردار و نیز برای وادار ساختن بندگان به راستی و صمیمیّت در گفتار و کردار، میثاق گرفته است.
ایشان ادامه داد: سیری در سیر? اهلبیت(ع) نیز حاکی از جلو? ویژ? صداقت، صفا و یکرنگی در زندگانی آن بزرگواران و رسوخ این صفات پسندیده و فضائل حسن? اخلاقی، در عمق جان ایشان است.
آیتالله مظاهری، ضمن تبیین اقسام صداقت، از «صداقت با خداوند متعال»، به عنوان نوع اول صداقت نام برد و خاطرنشان کرد: هنگامی انسان میتواند مدّعی صداقت با خدای خویش شود که تنها او را بپرستد، تنها از او مدد بجوید و مؤثری در جهان به غیر از ذات بیهمتای پروردگار نشناسد.
ایشان افزود: مسلمانی که از شیطان برون و درون و نفس امّاره متابعت کند، هنگامی که در نماز میگوید «ایّاک نعبد» در حال دروغ گفتن است و مسلمانی که سایر عوامل را در کنار خدای تعالی در پیشبرد اهداف خویش مؤثر بداند، «ایّاک نستعین» گفتن او دروغ است