سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

اندیشه سیاسی قسمت اول

>

باسمه تعالی

مبانی اندیشه سیاسی وبر، هابز، لاک و روسو بر اساس کتاب حقوق طبیعی و تاریخ لئو اشتراوس

مصیب ایرانی[1]

مقدمه:

با توجه به گزارشی از کتاب حقوق طبیعی و تاریخ از لئو اشتراوس سعی برآن شد ه که حقوق طبیعی و مبانی اندیشه ای دوران کلاسیک و موج اول و دوم مدرن را به صورت مختصر به بررسی بنشینیم لذا سعی برآن است که به ترتیب کتاب پیش برویم و مبانی اندیشه ای آنان را با توجه به توان خود و مراجعه به سایر کتابها به دست بیاوریم که در این مقاله به مبانی اندیشه ای به صورت کلی در دوره کلاسیک(سقراط) و سپس موج اول که نمایندگانی چون هابز و لاک دارد و سپس موج دوم مدرنیته که در این موج فقط به روسو پرداخته چرا که بورک ا ز اندیشمندانی استکه کمتر مشهور بوده. لذا به طور کلی این دیدگاه ها را به اختصار بیان داشته ایم .

 

چکیده:

 این مقاله که تحقیفی کلاسی از طرف استاد پزشکی است در صدد بیان مبانی و سرچشمه های اندیشه سیاسی غرب در موضوع شناخت اندیشه های غرب در مورد حق طبیعی با نگاه اشتراوس می باشد درحد توان به هرکدام از موجها و یا اندیشمندان با پنج سرچشمه و مبانی اندیشه ای آنان به بحث نششته ایم و مبانی معرفتی ، هستی شناسی، هنجار شناسی ،نماد شناسی و روش شناسی را به صورت کلی بررسی نموده ایم و این تحقیق  بنا برترتیبی استکه اشتراوس در کتاب حقوق طبیعی و تاریخ به آن اشاره دارد، اما در این تحقیق با توجه به نگاه دانشمندان به حقوق طبیعی و اصول و بنیان اندیشه سیاسی آنان عللاوه بر کتاب حقوق طبیعی اشتراوس کتابهای دیگری نیز مورد تحقیق قرار گرفته است سقراط. وبر ، هابز ، لاک و روسو افرادی هستند که در دوره کلاسیک و موج اول ودوم جزء دانشمندان معروف دوران های ذکر شده هستند وما به اختصار به آنان پرداخته ایم .

 کلید واژه ها: حقوق طبیعی ، هستی شناسی ، معرفت شناسی، روش شناسی، هنجار شناسی ، نمود شناسی ، اندیشه سیاسی.

 

 کلیات :

 حقوق طبیعی:حقوق طبیعی ازدیدگاه متفکران کلاسیک مبنای توجیه حقوق طبیعی در سلسله مراتب نظمی استکه ریشه های آن در ساختمان طبیعت نشر نهفته است.(اشتراوس 1373)

هستی شناسی: که مربوط می شود به ماهیت دنیای اجتماعی و سیاسی.(کالین های 1385)

 معرفت شناسی : معرفت شناسی به اقسام ارزش و املاک ارزشی می پردازد.(حسن معلمی1386).

روش شناسی : یعنی چگونه می توانیم آن شناخت را کسب کنیم.(کالین های 1385)

هنجار شناسی ، که همان ارزشی است که یک دانشمند برایش مهم است مثل آزادی در دانشمندان لیبرال(استاد پزشکی25/10/89)



[1] . دانشجوی کارشناسی ارشد اندیشه سیاسی در اسلام دانشگاه باقرالعلوم(ع)