ضمن تقدیر از تمام ورزشکاران اما گاف صدا وسیما
گافهای صدو سیما و تربیت بدنی گوش عالم و آدم را کر می کند که برای اولین بار ما مقام چهارمی تیمی شده ایم آیا تمام اخبار صداو سیما چنین است؟؟!!
تحلیلی متفاوت از درخشش قهرمانان ایران در بازیهای آسیایی؛
دست مریزاد اما این سکو، تکرار افتخار دوران جنگ تحمیلی بود
در واقع سکویی که امروز مدیران ورزش با هزینه چند صد میلیارد تومانی به دست آورده اند، در اوج دوران جنگ تحمیلی و با حداقل اعتبارات و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، با کسب 6 مدال طلا، 6 مدال نقره و 10 مدال برنز توسط غیورمردان ایرانی به دست آمد و این یعنی تنها ورزشکاران در رقم خوردن این توفیقات نقش آفرینند..جدول حضور ایران در 60 سال بازیهای آسیایی را ببینید
کاروان ایران در بازیهای آسیایی گوانگژو با کسب 20 مدال طلا، 14 نقره و 25 برنز و ایستادن در مکان چهارم جدول توزیع مدال بازیهای شانزدهم، در فاصله یک روز به پایان این رقابتها، به کار خود پایان داد تا برخلاف تصور و پیش بینی بسیاری از کارشناسان، اساتید دانشگاه و متخصصان حوزه تربیت بدنی، ورزش ایران در بسیاری از رشته ها افتخارات چشمگیری به دست آورد و سکویی که چهار سال پیش محمدی علی آبادی در چنین روزهایی وعده اش را داده بود و پس از آن شاید حتی خود او نیز به دست آوردنش را بعید میدانست، از آن ایران شود. اما این افتخار بزرگ برخلاف تبلیغات برخی نخستین بار نصیب ایران نشده و پیش از این نیز ورزش ایران چنین توفیقی به دست آورده بود.
به گزارش سرویس ورزشی آینده، ورزشکاران ایران در بازیهای آسیایی گوانگژو چین حضوری متفاوت داشتند و پس از چند روز رقابت ناامیدکننده، درخشش ایشان در بسیاری از رشتههای ورزشی آغاز شد و پیروزی ها تا آخرین روز حضورشان در صحنه بازیها ادامه یافت تا ورزشکاران ایرانی با به دست آوردن مجموع 59 مدال که 20 طلای ارزشمند بخش اصلی شان بود، رویایی که تحققش توسط مدیران ورزش نیز بعید به نظر میرسید را عملی سازند و بدین شکل باعث سربلندی مردم ایران در قاره کهن شوند؛ مردمی که مدت ها بود چنین افتخارات پیوسته ای را شاهد نبودند.
اسامی مدالآوران ایران به تفکیک مرغوبیت مدال به شرح ذیل است:
* مدال طلا
سجاد مرادی و احسان حدادی در دوومیدانی
احمدرضا طالبیان در کایاک یک نفره قایقرانی
جاسم ویشگاهی و ذبیحالله پورشیب در کاراته
محسن شادی در قایقرانی روئینگ
محمد باقری معتمد، علیرضا نصر آزادنی و یوسف کرمی در تکواندو
بهداد سلیمی در وزنهبرداری
امید نوروزی، سعید عبدولی، طالب نعمتپور، بابک قربانی در کشتی فرنگی
صادق گودرزی، جمال میرزایی و رضا یزدانی در کشتی آزاد
محسن محمدسیفی، حمیدرضا قلیپور و خدیجه آزادپور در ووشو
* مدال نقره
سجاد مرادی و کاوه موسوی در دوومیدانی
شاهو ناصری در قایقرانی کانو
تیمهای ملی هندبال ایران، کبدی و والیبال
محمدرضا رودکی در جودو
الهه احمدی و تیم ملی تفنگ بادی 10 متر بانوان در تیراندازی
راحله آسمانی و پریسا فرشیدی در تکواندو
مرتضی رضاییان و اصغر ابراهیمی در وزنهبرداری
مهدی تقوی در کشتی آزاد
* مدال برنز
محمد صمیمی در دوومیدانی
تیمهای ملی بسکتبال، کایاک 4 در 1000 متر، دوچرخه سواری پیست، کبدی بانوان، روئینگ بانوان و تیراندازی تفنگ بادی 50 متری بانوان
محمد ستارپور، علی مظاهری و روح الله حسینی در بوکس
حسین عسگری در دوچرخهسواری جاده
مهدی سهرابی در دوچرخهسواری پیست
محمدرضا رودکی در وزن 100+ کیلوگرم جودو
فاطمه چالاکی و سمیرا ملکیپور در کاراته
سارا خوشجمال فکری، سمانه ششپری، سوسن حاجیپور و فرزاد عبداللهی در تکواندو
سجاد انوشیروانی در وزنهبرداری
فرشاد علیزاده و فردین معصومی در کشتی
احسان پیغمبری، الهه منصوری و سجاد عباسی در ووشو
باید به این قهرمانان دستمریزاد گفت که باعث فخر فروختن مردم ایران به آسیاییها شدند تا امروز مدیران ورزش بتوانند از این توفیقات پله بسازند و برخلاف روزهای ناکامی که گاه از دسترس خارج میشوند، در کنار ورزشکارانی که چنین دلاورانه جنگیدند و کوله باری از مدال را به وطن آوردند، به رسانه ملی بروند و توفیفات ورزشکاران را به نام خود تمام کنند! مدیرانی که برخی از ایشان اگر در بازیها حضور نداشتند، شاید ورزشکاران ایران با استرس کمتری مسابقه میدادند.
بی شک 60 درصد علت این توفیقات متوجه تلاش و غیرت ورزشکاران بود، 30 درصد آن متوجه تلاش و برنامه ریزی مربیان و مسئولان فدراسیون های ورزشی بود. البته مدیران ارشد ورزش هم از طریق در نظر گرفتن پاداشهایی که هنوز پرداخت نشده، در رقم خوردن این موفقیت نقش داشتند و بر این اساس قائل شدن نقش 80 درصدی برای علی آبادی و سعیدلو و معاونشان، ظلمی است به ورزش ایران که قطعاً این دو و اطرافیانشان، در روزهای آینده رفتارهایی از خود بروز نخواهند داد که چنین برداشتی را به دنبال داشته باشد.

امروز نیز کسب این سکو به همان میزان که به دلیل موفقیت ورزشکاران ایرانی بود، به دلیل افزایش تعداد نشان های چین و کره جنوبی نیز بود که در واقع این دو کشور، بسیاری از مدال های رقبای اصلی ایران بر سر سکوی چهارمی را تصاحب کردند. در واقع اگر چین این حجم مدال نمی آورد و به شکل غیرمستقیم به ورزش ایران لطف نمیکرد، شاید با وجود این حجم مدال آوری جایگاه ایران، حتی ششمی دوره گذشته نبود و دیگر مدعیان میان چرخ دهنده های ماشین عظیم ورزش چین له شدند و ایران برخلاف رقبایش به شکل محدود گرفتار این وضعیت در مقابل چینی ها شد.
همچنین باید متذکر شد افزایش مدال آوری ایران، بی ارتباط با افزایش حجم کاروان ایران و افزایش تعداد رشته های ورزشی و همچنین افزایش شدید بودجه ورزش نیست، چرا که تعداد ورزشکاران ایران نسبت به دوره گذشته، 154 ورزشکار بیشتر شده که حتی از حجم کمی ورزشکاران ایران در بازیهای آسیایی تهران نیز بیشتر بوده، اما هنوز موفقیت ها آن دوره به دست نیامده، هرچند بخشی از این موفقیتها را باید مدیون میزبانی ایران در آن دوره دانست. با این وجود چیزی از موفقیتهای ورزشکاران ایرانی کم نمیشود و این البته نشان می دهد حضور کاملتر در رشته های گوناگون ورزشی، چگونه می تواند باعث سربلندی شود؛ امری که چینی ها هم البته چند برابر رعایت کرده اند و سود آن را برده اند و به هر تقدیر باید به تمام مدیران ورزشی که از مدتها پیش برای فعال شدن ورزشکاران کشورمان در رشته های جدید زحمت کشیده اند نیز خسته نباشید گفت.
جدول رده بندی در پایان بازیها نیز بدین شرح است که با توجه به عدم حضور ورزشکاران مدال آور در رشته های باقی مانده برای قزاقستان و همچنین فاصله دیگر رقبا، چهارمی ورزش ایران قطعی شد.
1- چین؛ 199 طلا، 119 نقره و 98 برنز
2- کرهجنوبی؛ 76 طلا، 65 نقره و 91 برنز
3- ژاپن؛ 48 طلا، 74 نقره و 94 برنز
4- ایران؛ 20 طلا، 14 نقره و 25 برنز
5- قزاقستان؛ 18 طلا، 23 نقره و 38 برنز
6- هند؛ 14 طلا، 17 نقره و 33 برنز
7- تایوان؛ 13طلا، 16 نقره و 38 برنز
8- ازبکستان؛ 11 طلا، 22 نقره و 23 برنز
9- تایلند؛ 11 طلا، 9 نقره و 32 برنز
10- مالزی؛ 9 طلا، 18 نقره و 14 برنز
کشورهای هنگکنگ، کره شمالی، عربستانب، بحرین، اندونزی، سنگاپور، کویت، قطر، فیلیپین، پاکستان، مغولستان، میانمار، اردن، ویتنام، قرقیزستان، ماکائو، بنگلادش، تاجیکستان و سوریه کشورهایی بودند که توانستند با کسب مدالهای طلا به ترتیب در ردههای یازدهم تا بیست و نهم بایستند. امارات، افغانستان، عراق، لبنان، لائوس، نپال و عمان نیز با کسب مدالهای نقره و برنز تا رده سی و ششم را به خود اختصاص دادند و بوتان، برونئی، کامبوج، مالدیو، فلسطین، سریلانکا، تیمورشرقی، ترکمنستان و یمن نیز از رسیدن به مدال بازماند.