بسیجی کیست؟
ضمن تبریک به مناسبت اعیاد قربان و غدیر
بسیجی آن گونه که امام می خواست، کیست؟
بسیجیان به سلاحی که بر دوششان بود، شناخنه نمی شدند. بلکه با رفتار انسانی ای که از اسلام آموخته بودند و حتی با متجاوزین بعثی عمل می کردند، معروف بودند. آنها چهره ای معصوم و جذاب داشتند و حتی به افراد دشمن هم به صورت خشن چهره نشان نمی دادند. آنها سربازان عراقی را هم برادران خود می دانستند که سیاستهای غلط دیکتاتور بغداد آنها را در برابر بسیجیان ایران قرار داده بود
سردار دکتر حسین علایی، بنیانگذار و اولین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در یادداشتی که برای "آینده" نگاشته، به این پرسش پرداخته که "بسیج چیست و بسیجی آن گونه که امام می خواست، کیست؟"
وی با اشاره به نکته ای که کمتر کسی به آن توجه دارد، می نویسد: پس از گذشت 21 روز از اشغال سفارت آمریکا در تهران از سوی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، بسیج به منظور سازمان دادن مردم جهت مقابله با احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران از سوی حضرت امام خمینی تشکیل گردید.
پنج ماه پس از بیان دیدگاه امام در مورد بسیج، حدود 100 نیروی ویژه ارتش آمریکا با تعدادی هواپیمای تاکتیکی هرکولس و بالگردهای بزرگ نظامی به صورت مخفیانه وارد ایران شدند و قصد داشتند خود را به مرکز تهران برسانند تا گروگان های آمریکایی را رها سازند.گرچه حمله نظامیان آمریکایی به طبس قبل از آن که مسئولین ایرانی متوجه شوند در 5/2/1359 با عنایت خداوند متعال و با کمک طوفان شن به شکست انجامید و نیازی به حضور بسیجیان نشد ولی هنگامی که صدام به ایران حمله کرد، نیروهای داوطلب بسیجی به خوبی در مقابله با این تهاجم گسترده ارتش عراق نقش آفریدند و حماسه ساز شدند.
...بسیجیان انتظار هیچ اجر و مزدی نداشتند و همه چیز خود را با خدا معامله کرده بودند. بالاترین پاداشی را هم که از خالق یکتا انتظار داشتند، آن بود که آنها را در صف شهدا قرار داده و اجر شهیدان را نصیب آنها کند. این بینش عمیق، چراغ راه بسیجیان بود و از آنها افرادی مخلص،باصفا،فداکار،صمیمی،مهربان،شجاع،باصلابت و تأثیرگذار پدید آورده بود.به گونه ای که امام خمینی به صفا و خلوص آنها غبطه می خورد.
در آن زمان، بسیجیان به سلاحی که بر دوششان بود، شناخنه نمی شدند. بلکه با رفتار انسانی ای که از اسلام آموخته بودند و حتی با متجاوزین بعثی عمل می کردند، معروف بودند. آنها چهره ای معصوم و جذاب داشتند و حتی صورت های خود را به افراد دشمن هم به صورت خشنی که نظامیان آمریکایی برای ترساندن دیگران از آن بهره می جویند،نشان نمی دادند. آنها سربازان عراقی را هم برادران خود می دانستند که سیاست های غلط دیکتاتور بغداد آنها را در برابر بسیجیان و رزمندگان ایران قرار داده بود.
بر همین اساس بسیجیان افتخارشان به کشتن سربازان گرفتار عراقی نبود، بلکه به نجات آنها و نوشاندن آب و غذای خود به آنها افتخار می کردند.بسیجیان معتقد بودند رسالتشان بیش از آنکه کشتن دشمن باشد از بین بردن دشمنی و کشتن کینه هاست.این بود که امام با مشاهده این انسان های پرورش یافته در دانشگاه جبهه ها به طرح موضوع تفکر بسیجی پرداختند. تفکری که از اسلام ناب محمدی(ص) برخاسته است و به دنبال مبارزه با خوی استکباری و سلطه طلبی افراد و دولت هاست و می خواهد مستضعفان ، حاکم بر سرنوشت خود باشند و آنها وارثان زمین گردند.