سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

تابش و رادیو گفتگو

رادیو گفت و گو: آقای تابش بفرمایید در حوادث بعد از انتخابات، حد وسط اعتدال کجاست؟

تابش: هر چه افکار عمومی رأی دهد من آن را قبول دارم. واقعاً یک انتخاباتی برگزار شده. یک عده به اصطلاح برنده شدند و یک عده هم به نتایج انتخابات معترض بودند. خواستند که یک بستری باشد که حرفهایشان را بزنند. در هر صورت باید شرایطی فراهم شود. من کاری به حوادث بعد ندارم، نمی خواهم کالبد شکافی کنم. یک شرایطی فراهم می شد، یک اجازه نسبی می‌دادند، در هر محوطه و هر حد و سطحی هم که آقایان تصمیم می گرفتند، برگزار شود.

 من نگاه جانبدارانه ندارم. الحمدالله خودم یزدی هستم و همیشه هم حرکتم بر مدار اعتدال و منطق بوده. نمی خواهم جانبداری کنم، من می خواهم بگویم همین فضایی که در کشور حاکم شده است،از صدا و سیما گرفته تا..... صدا و سیمای ما به همان اندازه که برای افرادی که ادعا دارند که آن‌ها سران فتنه هستند، زمینه را فراهم کرد که صحبتشان را بکنند، یک دهم آن زمینه را فراهم می کرد که طرف مقابل هم حرفهایشان را بزنند

رادیو گفت و گو: البته صدا و سیما متعلق به همه مردم است.

تابش: محکمه در حال رسیدگی به شکایت می باشد. هیچ حکمی هم صادر نشده.آیا این به اعتدال در جامعه کمک می کند که صدا و سیما بیاید متن.... (آقای شریعتمداری را پخش کند؟)

رادیو گفت و گو: ما نمی خواهیم وارد مصداق‌ها شویم وآن کلیت ماجرایی که اتفاق افتاد مد نظر ماست.

تابش: بنده عرض کردم که شما، خودتان شهروند هستید، افکار عمومی را هم می توانید رصد کنید، اگر مردم از شرایط بعد از انتخابات این برداشت را دارند که اعتدال رعایت شده، ما مخلص همه شما و مردم و همه دست‌اندرکاران هستیم.

اگر افکار عمومی این برداشت را ندارد باید فرصت دهیم که همه افراد بیایند حرفهایشان را بزنند، ممکن است یک کسی هم تخطی از قانون را انجام دهد. باید حتماً برخورد قانونی شود. من نمی گویم قانون را زیر پا بگذاریم. اول گفتم آموزه‌های دینی، مسائل و موارد فرهنگی، توصیه‌های فرهنگی است، که بعد هم عرض کردم قانون رعایت شود. منتها کسانی که معترض بودند همه را گرفتند، زندان کردند، تریبونی هم ندارند حرف بزنند. همه فضا و تریبون دراختیار طرف مقابل است .این که اعتدال نیست.

رادیو گفت و گو: همین جا هم باید اعتدال را رعایت کنیم. الان هم فرصتی فراهم شده که هم شما و هم آقای باهنر بتوانید صحبت‌ها را دو طرفه مطرح کنید. شما اشاره داشتید به صدا و سیما. الان هم از همین فرصت می شود استفاده کرد، شما همه صحبت‌ها را بفرمایید و دوستان و شنوندگان گرامی استفاده کنند.در مورد بحث افکار عمومی که مطرح کردید ما صحبت‌های آقای باهنر را بشنویم، بخشی از افکار عمومی را همه مردم در واقع می توانیم بگوییم همه دنیا در نهم دیماه و 22 بهمن دیدند پاسخی را که مردم دادند به شرایط بعد از انتخابات.

تابش: بله. همه گروه‌ها همراه بودند، شما آن را به حساب یک گروه نگذارید. آن عمل ملی بود وهمه مردم در آن سهیم بودند.

رادیو گفت و گو: خیر افکار عمومی که می گوییم به همه مردم بازمی‌گردد نه به یک قشر خاص.

تابش: من دارم عرض می کنم ، شما مصادره به مطلوب نکنید. شما خودتان باید ابتدا مراعات کنید.

رادیو گفت و گو: اجازه دهید ما صحبت‌های آقای باهنر را بشنویم.

باهنر: یک نکته کلی این‌که فضای بعد ازانتخابات به یک فضای غیر متعارف و تندروانه تبدیل شده بود ، هیچ کس در این تردید ندارد. من و اکثریت قریب به اتفاق مردم، ازاین فضایی که بعد از انتخابات بوجود آمد، منزجر بودیم و اعلام برائت می‌کردند و همان‌گونه که آقای مهندس تابش هم فرمودند 22 بهمن یا 9 دی خیلی از مردم در خیابان‌ها آمدند و برائت خودشان را از آن تندروی‌ها اعلام کردند.

اما این‌که داستان تندروی‌ها از کجا شروع شد، من بارها گفتم، مثلاً همین انتخابات، ما هر انتخاباتی را که برگزار می کنیم  بالاخره ممکن است یک سری نواقصی وجود داشته باشد، شکایت‌هایی داشته باشد، یک مسیر قانونی است که به آن رسیدگی می‌شود و این مسیر را هم مسئولان، همه موظفند که طبق قانون عمل کنند که این بحث غیر قابل قبول یا انکاری نبود.

اما ما دیدیم بعد از دو سه روزی که از انتخابات گذشت، کسانی که رأی نیاورده بودند و تصورشان این بود که رأی می آوردند، (این تصور هم اشکالی ندارد) اما با دعوت کردن از طرفدارانش برای آمدن به خیابان‌ها، خواست این تصور را به نظام تحمیل کند و داستانی را که مقام معظم رهبری هفته بعد از جریان انتخابات در نمازجمعه فرمودند، یک بحث کاملاً منطقی بود، بالاخره در انتخاباتی که سی میلیون، چهل میلیون، کمتر یا بیشتر شرکت می کنند، ممکن است نهایتاً یک کاندیدا با نیم درصد از آراء باهزار دانه رأی از کاندیدای دیگر جلو بیفتد.

اگر قرار باشد این رقابت انتخاباتی بعد از انتخابات به سطح خیابان‌ها کشیده شود، اولین حرکت خروج از قانون است و خروج از فرایندهای پذیرفته شده در جامعه. حالا برادر عزیزمان فرمودند که مثلاً فرض کنیم که فلان دستگاه، احساسی عمل کرده یاغیرمعتدل عمل کرده.

من شاید یک هفته بعد از جریان انتخابات، با یکی از کسانی که در حال حاضر به سران فتنه مشهور شده اند، نشستم و صحبت کردم. گفتم شما احقاق حق خودت را از مسیرهای قانونی دنبال می کنی؟ یا می خواهی با یکسری رفتارهای فشارگونه به نظام تحمیل کنی؟

این دو نوع پاسخ متفاوت خواهد داشت.اگر مسیر
تابش:صدا و سیمای ما به همان اندازه که برای افرادی که ادعا دارند که آن‌ها سران فتنه هستند، زمینه را فراهم کرد که صحبتشان را بکنند، یک دهم آن زمینه را فراهم می کرد که طرف مقابل هم حرفهایشان را بزنند
را قانونی انتخاب می کنی،ما همه همراه قانون هستیم. حمایت می کنیم، تریبون داری، می توانی بحث کنی، می توانی مناظره کنی . اما اگر مسیر را به سمت یک مسیرغیرقانونی جهت بدهی، طبیعی است که از تعادل خارج می شود.

اولین وظیفه نظام جمهوری اسلامی البته در هر حکومتی، تأمین امنیت مردم است. اگر کسی بخواهد به حق خود از طریق ناامنی و بر هم زدن آسایش و امنیت کشور برسد، در هر صورت این روش یک روش متعادل و عادلانه و قابل قبول برای جامعه نیست.

والا اگر این آقایانی که بعداً مشهور به سران فتنه شدند، وقتی ما صحبت می کردیم می گفتند چیزی غیر از ابطال انتخابات را قبول نداریم. این که نمی‌شود اول آدم به محکمه برود بعد بگوید من شکایت می کنم، به محکمه هم می آیم ، اما چیزی غیر از حاکم شدن خودم را قبول ندارم. این اولین نقطه خروج از اعتدال بود.

البته من باز هم تکرار می کنم، اگر این فضای تندروانه پیش نیامده بود، شاید یک مقدار از اعتراضات هم، وارد بود، منتها در همه انتخابات ممکن است تخلف وجود داشته باشد. بالاخره ما سی انتخابات در این کشور برگزار کردیم گاهی هم ممکن است تقلبات، اشکالات و مسائلی باشد.

اما این‌که از همان اول شرط کنند که آقا به این شکایت ما رسیدگی کنید، شرط آن هم این است که در شکایت ما حاکم شویم. آن هم در حد ابطال انتخابات. من یک موقعی طنز می گفتم، می گفتم اصلاً بیاید قانون را عوض کنیم، بگوییم از این به بعد هر کس رأی نیاورد انتخاب شود، این طور که نمی شود.

رادیو گفت و گو: اجازه دهید نظرآقای تابش را بپرسیم.آقای تابش شما روش احقاق حق را روش عاقلانه می‌دانید؟ روشی را که در پیش گرفته شد؟

تابش: شما می خواهید راجع به اعتدال بحث کنید، یا راجع به انتخابات؟

رادیو گفت و گو: در واقع اعتدالی که گروه‌ها باید رعایت کنند. بخشی از آن هم در حوادث بعد از انتخابات بود.

تابش: کار را به جایی نکشانید که الان باز یک عده‌ای از آقایان نمی‌توانند حرف‌های خود را بزنند، من یا آقای مهندس باهنر، یک نقل قول‌هایی کنیم که من هم مجبور شوم توضیح دهم. شاید با آقای مهندس باهنر حرفی زدند ولی ما با هر کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری صحبت کردیم، آنها می گفتند ما اعتراض داریم،گردنمان هم، مقابل قانون از مو باریک تر است ، ولی به ترکیب هیئتی که می خواهد به اعتراضات رسیدگی کند، معترضیم و این ترکیب را قبول نداریم.

رادیو گفت و گو: یعنی آن ترکیب توسط قانون تعیین نشده؟

تابش: خیر،پس اعتدال چه جایگاهی دارد؟ وقتی به طور مثال، وقتی اکثریت اعضای شورای نگهبان به اسم از یک کاندیدا طرفداری کردند، بیانیه دادند، سخنرانی کردند، موضع شان را اعلام کردند، باید مرجعی باشند که بعد بیایند راجع به آن (شکایت معترضان) قضاوت کند. حرفشان این بود.

می گفتند ما گردنمان مقابل قانون از مو باریک تر، ولی همان طور که رهبری هم تدبیر فرمودند قرار شد یک هیئتی بگذارند. انصافاً تدبیر رهبری در این قضیه که همه گروه‌ها را پذیرفتند، حرف‌هایی را که رد و بدل شد، نشان دهنده تدبیر و خردمندی ایشان بود.

من به قضایای بعد از آن کاری ندارم، اگر خود من بودم ، موضوعی را می خواستم ببنیم بعد از صحبت‌های رهبری و آن هیئتی که ایشان قرار بود بگذارند، قرار بود یک طیفی رسیدگی کنند ، من می‌گفتم فصل‌الخطاب همان باشد ،من وکیل مدافع آقایان نیستم. ولی می خواهم بگویند این نبود که بگویم ما نتیجه انتخابات را قبول نداریم یا ایستادیم مقابله می کنیم.

من می گویم شما پا را از این مسئله فراتر بگذارید. یعنی موضوع اعتدال را مصداقی نکنید،حتی معتمدین و هیئت‌های اجرایی هم رد صلاحیت می شدند که این موضوع سابقه دار نیست. در هر صورت معتمدین محلی می آیند شاکله هیئت‌های اجرایی را مشخص می‌کنند.

از اول هیئت‌های اجرایی و بعضی از ناظرین نتوانستند رأی بدهند. این‌ها مجموعاً مواردی شد که مورد اعتراض قرار گرفت، حالا نتایج انتخابات هم بگوییم صددرصد درست، 14 میلیون به یک کاندیدا رأی دادند و یک عده هم رأی نداند و 24 میلیون هم به رئیس جمهور رأی دادند.

در هر صورت آن‌ها هم برایشان مسئله شده بود نباید این طور باشد که به خیابان بریزند، اعتراض کنند؛هتک حرمت کنند، هتک حثیت کنندو نگذارند مراسم برگزار شود. این‌ها بگویند ما فدائیان انقلابیم ،ما هم جبهه رفتیم، جنگ بودیم، در بینمان خانواده های شهدا هستند، دلبستگان نظام و انقلاب اند. انقلاب را دوست دارند. اگر امروز هم با خطری مواجه شود، که خدا نکند آن روز بیاید، ولی مشخص می شود که چه کسی مرد میدان است.

ما افتخار می کنیم که سینه هایمان را سپر کنیم، جلوی دشمن از تمامیت ارضی کشور و اسلام عزیز و ایران عزیز دفاع کنیم. ولی این نشد که یک طرف اجازه داشته باشند بیایند سرخود هر کاری که دوست داشتند بکنند، آن طرف تجمع...،مجلس عزاداری را به هم ریختند. چه برخوردی شد؟ چه کاری را انجام دادند؟